Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helgi Daníelsson slutar med fotboll

Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
Foto: Andreas L Eriksson

Helgi Daníelsson, 33, lägger skorna på hyllan. Islänningen representerade även Öster och Elfsborg, men blir främst ihågkommen för att ha gjort det sista AIK-målet någonsin på Råsunda. Beslutet meddelades genom Daníelssons nuvarande klubb, danska Århus.

Förre AIK-spelaren Helgi Daníelsson slutar med fotboll. Den 33-årige mittfältaren, som senast spelade för Århus, har genom den danska klubben meddelat att han avslutar karriären.

- Vi har varit nöjda med Helgis insatser, men vi respekterar naturligtvis hans beslut att avsluta karriären och förstår att han vill åka hem till sin familj, säger Århus klubbchef Jens Andersson på klubbens hemsida.

Islänningen, som spelade för AIK mellan 2010 och 2013, skriver samtidigt på sin Twitter att han tänker plugga vidare inom medicinsk kemi.

Gjorde sista målet på Råsunda

Karriären i Sverige inleddes med spel i Öster 2006 och tog Daníelsson, som gjorde 33 landskamper för Island, via Elfsborg till AIK med en kort utflykt till Hansa Rostock däremellan.

I AIK blev det 98 matcher och fyra mål, däribland ett mot Napoli i Europa League 2012, det sista som någonsin gjordes av en AIK-spelare på Råsunda. Klubben tackade i dag sin förra spelare för dennes insatser via ett meddelande på Twitter.

Helgi Daníelsson spelade även för den isländska klubben Fylkir, portugisiska Belenenses och engelska Peterborough United.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!