Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hauksson dumpas av AIK – får inte förlängt

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Haukur Haukssons kontrakt går ut efter säsongen. 

Enligt SportExpressens uppgifter kommer det inte att förlängas. 

Både försvararen och klubben är överens om att gå skilda vägar.

- Vi kommer sätta oss ner med spelarna som har utgående kontrakt efter säsongen, säger sportchefen Björn Wesström.  

Haukur Hauksson kom till AIK inför säsongen 2015 och var länge given i AIK:s startelva, först som högerback och sedan som mittback.  

Den här säsongen har det blivit mindre speltid och efter att ha varit ordinarie i Svenska Cupen inför den allsvenska premiären, har det bara blivit tre matcher från start i allsvenskan. 

Hauksson kontrakt går ut 

Han sitter på ett utgående kontrakt och så sent som i förra veckan pratade han om sin situation efter säsongen och han sa då att han skulle se över sina alternativ men att ingenting var klar. 

Men enligt SportExpressens uppgifter är det nu helt klart att islänningen kommer att lämna AIK. Både han och klubben är överens om att gå skilda vägar och matchen mot Kalmar på söndag blir den sista som han gör i AIK-tröjan. 

Överens om att inte förlänga 

Totalt har 27-åringen gjort 83 matcher för AIK, gjort sju mål och spelat fram till fem. Hauksson har även gjort sju A-landskamper för det isländska landslaget och även spelat en U21-landskamp. 

AIK:s sportchef vill inte bekräfta att Hauksson lämnar AIK utan säger att han kommer att ha ett möte med spelarna som sitter på utgående kontrakt efter säsongen för att utvärdera situationen. 

- Vi kommer att sätta oss ned med spelarna som har utgående kontrakt efter säsongen för att se vad som händer, säger han. 

Kan säkra SM-guldet på söndag 

På söndag reser AIK till Kalmar för avslutningen av allsvenskan. En poäng räcker för AIK för att säkra SM-guldet. "Gnaget" är två poäng före IFK Norrköping som är tvåa och har också tio plusmål tillgodo på "Peking." 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!