Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hattrick av Strandberg – tvingas sedan av skadad

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Carlos Strandberg hade lekstuga mot Helsingborg.

Han gjorde ett äkta hattrick för att sedan bli utbytt - skadad - i den 33:e minuten. 

Målen kom inom loppet av tre minuter och femtiosju sekunder.

– Jag tänkte kliva av innan sista målet men ville ta en sista löpning, berättar matchhjälten som i efterhand också uttryckte ånger över att han applåderat mot HIF-klacken. 

Det mesta kom att handla om Örebros Carlos Strandberg på Olympia på måndagskvällen. 

Örebros anfallare fick den omtalade ”ketchupeffekten”. Inom loppet av tre minuter och femtiosju sekunder gjorde han ett äkta hattrick.

– Det är inte varje dag som man gör tre mål eller mål överhuvudtaget så det var kul. Som anfallare vill man alltid göra mål och tidigare har jag missat mycket, konstaterar han.  

Dessutom hann han få ett gult kort innan han blev utbytt för skada i den 33:e minuten. Carlos Strandberg har en känning i vaden som han även klev av en träning för tidigare i veckan och som gjorde sig påmind igen.

– Jag klarade inte av att spela mer. Jag tänkte kliva av precis innan sista målet men ville ta en sista löpning, säger han med ett skratt. 

– Jag tror inte det är något men vi ska kolla på det mer på tisdag.  

Det var dock Helsingborg som skulle börja matchen bäst. I den 15:e minuten kunde Fredrik Liverstam nå högst på en välslagen frispark av Max Svensson och knoppa in sitt första mål i årets allsvenska.  

Sedan började Carlos Strandbergs show. Närmare bestämt i den 23:e minuten kunde han kvittera från straffpunkten och bara minuter senare gav han bortalaget ledningen efter att han läckert lurat Anders Lindegaard åt den bortre stolpen för att sedan placera bollen vid den främre. Och sist men inte minst, i den 32:a minuten spelade Filip Rogic in bollen till Strandberg som placerade dit sitt tredje för kvällen.

Carlos Strandberg applåderade åt Helsingborgs klack när han lämnade planen efter att klacken bland annat skanderat ramsor mot honom tidigare under matchen. Efteråt uttryckte han dock ånger över det. 

– Man ska inte göra så men i stundens hetta tänker man inte klart. Det var kanske onödigt av mig. De säger sitt och det var mitt sätt. 

Har du några speciella känslor när det kommer till att möta Helsingborg? 

– Nej det är som vilket lag och match som helst för mig. 

Målformen ökar förstås också intresset runt Carlos Strandberg, som nyligen förlängt med Örebro, dit han är utlånad från Malmö FF. 

– Just nu är jag fokuserad på Örebro men jag har klausul i kontraktet och om det kommer ett bud får vi ta hänsyn till det då.