Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Har varit väldigt mycket intresse"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Astrit Ajdarevic.
Foto: Conny Sillén/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Astrit Ajdarevic succésäsong i Örebro SK har öppnat dörrarna för en utlandsflytt. Det har talats om Grekland och i synnerhet AEK Aten.

För SportExpressen berättar Ajdarevic att en utlandsflytt lockar.

– Jag har sagt att jag vill flytta om det är något mycket bättre än Örebro, säger Ajdarevic.


Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Astrit Ajdarevic säsong i Örebro SK kan summeras som oerhört stark. Hans insatser i allsvenskan och OS i Brasilien har onekligen dragit till sig europeiskt klubbintresse.

Mittfältaren spelade 25 matcher för ÖSK och stod för fyra mål och sju framspelningar. Ett facit som fått flera europeiska klubbar att visa intresse för mittfältaren, däribland grekiska AEK Aten.

För SportExpressen berättar Ajdarevic om framtidsplanerna.

– Jag har inte tagit något beslut. Jag har inte bråttom, det är tidigt på året. Det finns rätt många alternativ, jag måste kolla vad som är bäst för mig, säger Ajdarevic.

Hur resonerar du bland förslagen? Är det helheten du är ute efter?

– Ja, absolut. Jag är i en ålder där jag behöver komma till en bra klubb som tror på mig, en klubb som passar min spelstil och där jag kan vara mig själv. Men det måste också fungera ekonomiskt och socialt. Jag har chansen att göra något bra. Det är nog helheten som du säger, men det finns tid fortfarande. Det måste vara bäst för mig och mina nära och kära.

"Har tänkt på mig själv - nu vill jag bygga familj"

Även om en utlandsflytt lockar så är allt inte så pass enkelt. Alla pusselbitar måste landa på rätt plats innan ett beslut växer fram.

– Jag kommer informera mina nära och kära när beslutet är där. Jag har inte bråttom, jag vet vad jag vill. Jag kommer involvera min familj Tidigare har jag tänkt på mig själv, nu har jag en familj att bygga, säger Ajdarevic.

Är det sista chansen att dra utomlands?

– Säg du till mig om det finns någon som blivit proffs tre gånger - jag tror att du kommer få leta ganska länge i historieböckerna. Om det nu blir en tredje gång, då kan det lika gärna bli det när jag är över 30 också, säger han.

Vad vill du själv?

– Jag har sagt att jag vill flytta om det är något mycket bättre än Örebro SK. Det ska vara mycket bättre än det jag har nu, både socialt och fotbollsbiten.

Vad känner du att ÖSK kan erbjuda?

– Vi vet vart vi har varandra. Jag sitter inte och väntar på dem. De har haft chansen att ge mig något, det har de gjort - vi har kommit fram till ett beslut. Vi respekterar varandra. Jag kommer inte stoppa ÖSK från att värva nya spelare.

"Det har varit väldigt mycket intresse"

Har du satt någon deadline för ett beslut?

– Den 31 januari. Då stänger transferfönstret för europeiska klubbar.

Du säger att intresset varit stort, vilka ligor snackar vi om?

Haha.

– Det har varit väldigt mycket intresse. Jag är bosman, kostar inget, jag är inte bara en bra fotbollsspelare utan också en karaktär som många vill ha i sitt lag. Det finns gott om intresse, nu är det bara för mig att hitta rätt.

Finns det någon drömliga du vill till?

– Ända sedan jag var liten har jag snackat om Italien och Spanien, de lite varmare länderna där klimatet är fint. Vi får se om det händer.

Vad vet du om den grekiska ligan?

– Det finns stora klubbar. Det är bara att titta på AEK Aten, Panathinaikos och Olympiakos. Det är tre klubbar som ofta spelar Europafotboll, klart att det lockar. Men vi får se. Jag måste vara realistisk och ödmjuk. Beslutet är viktigt för min utveckling.

Pågår det förhandlingar med Örebro?

– Vi vet vart vi har varandra. Sen om det är förhandling eller inte, det vill jag inte gå in på. Det är det viktigaste.

– Mitt beslut kan komma före 31 januari, det beror på vem som är mest sugen. Men du kommer få reda på det.