Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här skriver Ghoddos på för den franska klubben

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Här blir Saman Ghoddos klar för Amiens SC. 

ÖFK:s stjärna har skrivit på ett femårskontrakt med den franska klubben och klarade läkarundersökningen under torsdagen. Han säljs för över 40 miljoner kronor - en summa som kan stiga med ytterligare 15 miljoner kronor om alla prestationsbaserade bonusar går in.

– Vi hade bud från bättre klubbar men det här är det bästa steget för Samans karriär, säger Ghoddos agent Nenad Lukic. 

Turerna har varit många kring ÖFK:s Saman Ghoddos under de senaste månaderna. Han har ryktats vara klar för spanska La Liga-klubben Huesca och har även varit nära en övergång till Rennes i Ligue 1. Den 20 juli kunde SportExpressen avslöja att franska Amiens SC ledde jakten på spelaren och Östersunds ordförande Daniel Kindberg bekräftade då också att klubben kommit med ett bud. 

– Bordeaux, Rennes och Amiens är de franska klubbarna som är intresserade. En av klubbarna har kommit med ett bud och det är inte Bordeaux, så mycket kan jag säga, sa Daniel Kindberg då.  

 

 

Ghoddos klar för fem år i Amiens

Och under torsdagen åkte också Ghoddos ner till Frankrike för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och skriva på för klubben. Nu är också övergången helt klar. 

24-åringen får nummer sju i Ligue 1-klubben och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fem år. 

Samtidigt får ÖFK 40 miljoner kronor för spelaren, en summa som kan stiga med ytterligare omkring 15 miljoner kronor om de prestationsbaserade bonusarna slår in. Det skulle i så fall göra affären till den tredje största försäljningen från allsvenskan.   ÖFK har också rätt till knappa 20 procent på en vidareförsäljning om spelaren skulle säljas vidare. 

 

 

Har värvat Emil Krafth

Amiens värvade nyligen svenska landslagets högerback Emil Krafth på lån från Bologna och har Christophe Pélissier som tränare. Fransmannen har tränat klubben sedan 2014. Klubben slutade på 13:e plats i Ligue 1 förra året. 

- Det känns bra att allt har löst sig för Saman. Vi hade bud från sammanlagt fyra klubbar som var villiga att betala stora pengar. Men vi bedömde att det här var det bästa steget för Saman. 

- Vi är väldigt tacksamma gentemot Östersund och Daniel Kindberg, som låter spelare ta det här steget. Saman har fått en fantastisk utveckling i Östersunds FK och har mycket att tacka klubben för. 

- ÖFK har inte bara satt sitt eget bästa först utan även tänkt på spelaren. Det är stort gjort av Daniel Kindberg och klubben, säger spelarens agent Nenad Lukic.