Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har mått dåligt för att han inte fått chansen”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Första matchen från start i år. Då tog Vladimir Rodic chansen och gjorde ett mål hemma mot IFK Göteborg i storsegern.

Efter matchen hyllades han av Stefan Billborn.

– Han har varit otroligt bra. Man har nästan mått dåligt för att han inte fått chansen att visa upp sig, säger han. 

Vladimir Rodic har spelat 15 matcher för Hammarby den här säsongen. Men det var först i den 23:e omgången, hemma mot IFK Göteborg, som Rodic fick starta för första gången den här säsongen i Alexander Kacaniklic frånvaro.

Det blev ett lyckodrag av Stefan Billborn och Joachim Björklund. Rodic stod för en stark insats och gjorde bland annat det viktiga 1-0-målet i den andra minuten.

Billborn hyllar Rodic

Efter 6-2-segern över Blåvitt tog Billborn tillfället i akt att hylla Rodic.

– Rodic har en jäkla tuff konkurrens, det är fem spelare som konkurrerar om fyra platser. Han har varit otroligt bra. Man har nästan mått dåligt av att han inte har fått chansen att visa upp sig, säger Hammarbytränaren efter matchen.

Vladimir Rodic känner själv att han har haft mer att ge i år.

– Jag vet hur hårt jobb jag lägger ner varje vecka, både på träningarna men också när jag tränar individuellt. Jag hade ett snack med Bajen för några veckor sedan, där talade vi om vissa saker. Hammarby sa till mig på mötet att jag förtjänat mer speltid i år, de är medvetna om det, men vi har tuff konkurrens. De som har spelat har gjort det riktigt bra, det är så det ser ut just nu. Det gäller att fortsätta kriga om sin plats och ta chansen när den ges, säger Rodic.

Rodic inför derbyt

Hur var känslan att göra mål?

– Otroligt bra. Underbar. Jag har inte fått så många minuter den här säsongen och att få chansen mot Blåvitt, och dessutom ta den, det var underbart. Det var en grym match, vi gör många mål och släpper in några. Men det viktigaste var att vinna matchen, jag är glad över det.

Vad betyder den här segern inför derbyt?

– Enormt mycket, det var viktigt att vinna. Vi har en otrolig kemi i laget och ett bra flyt i spelet, så det var en boost för oss. Vi ska jobba hårt inför derbyt mot AIK.

Vad tror du om chanserna där?

– Vi har en stor chans. Vi spelar på vår hemmaplan, AIK är ett bra lag, men vi är tuffa att möta på hemmaplan och vi har en stor chans att vinna.