Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här lovar han: Aldrig träna IFK Göteborg

Så sent som under ett möte i februari lovade Mikael Stahreatt han aldrig skulle träna Blåvitt, klubben som han nu skrivit treårskontrakt med. Foto: Jojje Lidén
Mikael Stahre fanns med i gruppen Den Svarta Massan som sponsrar AIK.
Så sent som för drygt ett halvår sedan lovade Stahre dessutom att han aldrig skulle träna Blåvitt - klubben som han nu skrivit treårskontrakt med.
- Om det nu var så så tyckte och kände jag så då, säger Stahre.
I går presenterades Mikael Stahre som efterträdare till Jonas Olsson och Stahre får doldisen Magnus Edlund som assistent. Stahre är väldigt starkt förknippad med AIK - en av IFK Göteborgs ­värsta rivaler - då han förde "Gnaget" till SM-guld 2009.
Och SPORT-Expressen kan berätta att för drygt ett halvår sedan gav Stahre sin syn på ett eventuellt tränarjobb i IFK Göteborg. Det var i samband med ett möte med Den Svarta Massan i Solnahallen den 23 februari i år som frågan dök upp. Den Svarta Massan är en ekonomisk stöd- förening för AIK. Föreningen har just nu ett eget kapital på omkring sex miljoner kronor, där man i nuläget har lånat ut 500 000 kronor till AIK fotboll AB.

Var en av medlemmarna

Men gruppen stöttar också bland annat AIK Hockey och innebandysektionen.
- Det är en förening som ser till AIK:s bästa och det finns inget vinst­intresse. Vi har ungefär sex miljoner i kapital just nu och har lånat ut 500 000 kronor till AIK Fotboll AB som de ska betala tillbaka i slutet av månaden, säger initiativtagaren Fredrik Preisler.
Vid träffen i Solnahallen i februari talade Mikael Stahre inför gruppen, där Stahre då redan var en av medlemmarna. Enligt Preisler och de andra mötesdeltagarna SPORT-Expressen varit i kontakt med förklarade Stahre följande under mötet:
- Det finns tre klubbar jag ­aldrig kommer att träna: Djurgården, Hammarby och IFK Göteborg.
I dag - sju månader senare - säger Preisler:
- Ja, han sa ju så, men det har ju ändrats. Han behövde väl ett jobb.
Mikael Stahre om uttalandet:
- Jag tror inte att jag sa exakt så. Men om det nu var så, så tyckte och kände jag så då.
Han är väl medveten om att hans nya jobb rör upp känslor.
- Jag lever inte i någon källare och är ingen naiv person. Det är klart att man hört folk som uttryckt sina synpunkter.
Är det något som oroar dig?
- Det ligger inte i min natur att vara orolig. Däremot har jag respekt för att folk har åsikter och jag förstår dem.

Gick nyligen ur föreningen

Stahre meddelade sitt utträde ur Den Svarta Massan för ett par dagar sedan och klargjorde samtidigt att han inte avser att ta tillbaka några pengar. Detta trots att han har rätt att få tillbaka en del av sina satsade pengar. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen handlar det om småsummor i Stahres fall.
- I Mickes fall så efterskänker han allt han betalat in till Den Svarta Massan, säger Preisler.
GÖTEBORG/STOCKHOLM. Mikael Stahre fanns med i gruppen Den Svarta Massan som sponsrar AIK.
Så sent som för drygt ett halvår sedan lovade Stahre dessutom att han aldrig skulle träna Blåvitt - klubben som han nu skrivit treårskontrakt med.
-