Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här landar Kujovic i natt: ”Här för att vinna guld”

Foto: Djurgården

Emir Kujovic är Djurgårdens nya vapen i guldstriden.

Sent på måndagskvällen landade anfallaren i Stockholm och redan på tisdagen gör han sitt första träningspass med laget.

– Jag är alltid i allsvenskan för att vinna guld, säger han till SportExpressen.

Krutröken hade knappt hunnit lägga sig efter Djurgårdens 3-0-seger över AFC Eskilstuna när Emir Kujovic landade i Sverige.

Den 31-årige anfallaren blev klar för Djurgården på transferfönstrets sista dag förra veckan och ansluter närmast från Fortuna Düsseldorf. Han har skrivit ett kontrakt med Stockholmsklubben som sträcker sig över 2,5 år – och kastas nu rakt in i en guldstrid. Djurgården leder allsvenskan efter 20 omgångar och möter närmast serietvåan Malmö FF på bortaplan på söndag.

SportExpressen träffade Kujovic – som var med i Erik Hamréns trupp till EM 2016 – sent igår kväll.

– Det var inte bara en grej som gjorde att det blev Djurgården för mig. Till att börja med visade Djurgården starkt intresse. Jag träffade båda tränarna och Bosse och fick ett mycket bra intryck. Jag var dessutom i en situation där jag inte spelade i Düsseldorf och hade ett år kvar. Jag ville inte slösa bort det. Jag är sugen på att göra något mer. Djurgården passade bra i det jag vill, säger han.

I flera år har Kujovic ryktats tillbaka till allsvenskan, med olika klubbadresser på förslag, men han menar att inget intresse har varit konkret innan Djurgårdens den här sommaren.

– Jag vet inte, för min del har det bara varit konkret nu i sommar. Det andra har inte varit något konkret, inte i något annat fönster, säger han.

”Väldigt bra intryck av tränarna”

Anfallaren, som vann skytteligan och guld i allsvenskan med IFK Norrköping 2015, säger att samtalen med Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf vägde tungt.

– Jag ska inte gå in i detalj, men jag fick ett väldigt bra intryck av tränarna. Både deras sätt att se på mig, hur de vill använda mig. De känner mig, de vet vad jag är för spelare. Det är viktigt när man kommer till en ny klubb att tränarna vet hur de vill använda dig och vill ha dig. Men även allmänt, jag fick ett väldigt trevligt intryck av alla som jag träffade där. Deras intresse var väldigt genuint. Det kändes rätt i magen.

Har du sett Djurgården någonting i år?

– Det ska jag kanske inte påstå. Efter att vi träffades i somras började jag skaffa mig bättre koll. Jag vet ju vad Djurgården är för typ av klubb sedan tidigare. Just i år har jag förstått det som att det har varit väldigt stabilt. 

Vilken form är du i?

– Ja du. Det är nästan så att man inte vet själv. Jag har tränat på väldigt hårt. Försäsongen i Tyskland är tuff, men jag har inte spelat många matcher. Mest träningsmatcher. Så jag känner mig fysiskt bra och har inga skador. Jag kommer att gasa på rejält. Sedan får vi se hur det blir med matcher. Jag ska prata med tränarna om det. 

Vad kan Djurgården förvänta sig av dig under hösten?

– Vi får se. Jag ska prata med tränarna om hur vi ska lägga upp allt. Jag tror att vi ska lägga upp det på ett smart sätt. Man får ta det lite dag för dag och se hur det känns, speciellt nu i början. Jag måste lära känna laget, alla spelare och hur de spelar här. Det känns som att vi kommer att ta det allt eftersom.

Du går rakt in i en guldstrid.

– Jag är van. När jag lämnade allsvenskan var jag också mycket där uppe. Det är klart att det är roligare att komma till en klubb som slåss i toppen. Det är jättekul och ska bli väldigt spännande. Det har inte varit avgörande för mitt klubbval, men det är klart att det har spelat in att Djurgården är i toppen. Det är där jag vill vara. Jag är alltid i allsvenskan för att vinna guld.