Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har inte vunnit på sex (!) omgångar

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Djurgården har inte vunnit på sex omgångar och behöver bryta trenden mot Malmö.

Frågan är vem som ska starta i anfallet. Emir Kujovic, Kalle Holmberg eller Magnus Eriksson?

– Vi har bra kemi när vi spelar ihop på träning, vi gillar det. Men vissa matcher går inte det och då får man gilla läget, säger Holmberg.

Inför omgång 24 ligger Djurgården sexa i den allsvenska tabellen, tre poäng från tredjeplatsen med en match mindre spelad. Samtidigt har de sex raka matcher utan seger, en resultatrad som de ämnar bryta med start hemma mot Malmö på måndagen.

– Vi vet att om vi inte vinner den matchen så blir det väldigt svårt, säger Magnus Eriksson. 

Kalle Holmberg är inne på samma spår. 

– Vi behöver poäng generellt men jag skulle säga att vi behöver vinna, vi behöver verkligen vinna den matchen. Det blir en jätterolig match, att få mäta oss med de bästa i Sverige just nu vilka är Malmö, säger han.

Holmberg har startat 15 av 22 matcher den här säsongen, men de senaste tre har han inlett på bänken. Då har Emir Kujovic eller Magnus Eriksson startat på hans plats. Men det faktum att Eriksson kommit in och tagit en startplats på en position han inte vanligtvis brukar ha har inte skapat några slitningar mellan spelarna. 

– Jag och Mange har en bra relation. Det är klart att vi båda vill spela men vi får pusha varandra och vi har bra kemi när vi spelar ihop på träning, vi gillar det. Men vissa matcher går inte det och då får man gilla läget, säger Holmberg om situationen.

”Vi vägrar att förlora”

Magnus Eriksson ger sin syn:

– Rollen är lite ny för mig, jag har aldrig spelat nia innan så jag får acceptera att ha lite mindre boll än vad jag brukar ha. I USA spelade jag åtta och det är där man har mest boll, men jag lär mig, säger han och berättar även att han känner sig mest hemma som tia.

– Kalle är tvåvägsforward och Emir är i princip starkast i allsvenskan i boxen. Så vi alla är olika och då kan vi alltid laborera lite om vi ska spela alla tre eller hur man vill göra. Det är bra med valmöjligheter. 

Hur Djurgården ställer upp i anfallet mot Malmö är än så länge oklart, men både Holmberg och Eriksson känner att de har möjlighet att slå serieledaren och accelerera i jakten på topp tre-placeringarna.

– Vissa prestationer har inte varit bra men vi vägrar ändå förlora, så nu måste vi släppa lös hästarna på måndag och gå för tre poäng, det finns ingenting annat, säger Magnus Eriksson. 

– Vi vet vad vi kan så det gäller att vi alla får ut det bästa av varandra i den matchen, säger Kalle Holmberg.