Chuka Juma Masud. Foto: AIK PlayChuka Juma Masud. Foto: AIK Play
Chuka Juma Masud. Foto: AIK Play
Chuka Juma Masud. Foto: AIK PlayChuka Juma Masud. Foto: AIK Play
Chuka Juma Masud. Foto: AIK Play

"Har inte hunnit prata om det än"

Publicerad

AIK:s anfallsjakt fortsätter. Lösningen på anfallsproblemen kan vara Chuka Juma Masud. Kenyanen har tränat med AIK under veckan och hoppas själv få en chans i klubben.

– Jag hoppas på en chans. Jag vill bli som Luis Suarez en dag - kanske AIK:s Suarez, säger Masud och skrattar. 

AIK meddelade tidigare i veckan att den kenyanske anfallaren Choka Juma Masud, från Kariobangi Sharks, ansluter till klubben på provspel under en obestämd tid. 21-åringen har gjort ett par träningar med herrlaget ute på Karlberg. När AIK öppnade dörrarna för den årliga familjedagen på söndagen fanns Masud på plats - och han blev mäkta imponerad av stödet och intresset från fansen.

– Jag är väldigt glad över att vara här och få möjligheten att uppleva det här. Supportrarna är fantastiska. AIK är en av Sveriges största klubbar och jag hoppas att jag får vara en del av det i framtiden, säger Choka Juma Masud inledningsvis.

– Den här familjedagen, det går inte att beskriva. Jag finner knappt ord, det är för bra för att vara sant.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Det är svårt att beskriva sig själv. Jag försöker göra mitt bästa på planen så lämnar jag resten åt alla andra. Kritikerna får bedöma mig.

"Vill bli som Suarez"

Choka Juma Masud blir tyst för en sekund - sedan skiner han upp som en sol.

– Det jag kan säga är att Luis Suarez är min förebild. Jag vill bli som Suarez en dag - kanske AIK:s Luis Suarez, säger Masud och skrattar. 

Hur ser framtiden ut?

– Jag kom hit hela vägen hemifrån för att jaga min dröm. Det är en bra möjlighet för mig och jag hoppas att jag får chansen att stanna kvar.

Har du fått något kontraktsförslag än?

– Jag har inte hunnit prata med någon än om framtiden. Jag har inte fått något kontraktsförslag än, vi tar allt som det kommer, sedan får vi se helt enkelt. Det är min agent som sköter den delen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag