Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Har hjärnskakning – ligger i ett mörkt rum”

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Hammarbys mittback Marcus Degerlund har troligen drabbats av en ganska allvarlig huvudskada. 

21-åringen ramlade in i en reklamskylt under en träning med IK Frej. 

– Det är en hjärnskakning, så han ligger i ett mörkt rum, säger Jesper Jansson. 

21-åriga Marcus Degerlund slog igenom i Hammarby under 2017. Men under Stefan Billborns ledning har speltiden varit knapp och han har mestadels spelat i IK Frej i superettan där han gjort 14 matcher. 

Men nu ser det tyvärr ut som att det kommer bli ännu längre vila för Hammarbys mittback. Degerlund ramlade nämligen in i en reklamskylt på en träning med IK Frej och fick en hjärnskakning.

– Han är inte kontaktbar den här veckan. Han fick en smäll och har skärmförbud. Den är lite otäck. Vi får följa upp den. Det är en fraktur om jag har förstått det rätt. Och hjärnskakning. Han landade i en reklamskylt när han tränade med Frej, säger sportchefen Jesper Jansson.

”Har en historia av hjärnskakningar”

Jansson bekräftar också att det handlar om en hjärnskakning. Han menar också på att sånt här får ta tid och att han är rädd att det kommer dröja innan Degerlund är tillbaka. 

– Det är en hjärnskakning, så han ligger i ett mörkt rum. Man får vara jävligt försiktig. Han har en historia av hjärnskakningar. Vi får kolla på det ordentligt, säger Jesper Jansson efter 5-2-segern mot Elfsborg.