Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här försöker fansen nå planen – stoppas

Storförlust hemma mot Varberg.

Då valde flera personer från Örebros klack att lämna läktaren och hoppa in på innerplanen.

– Våra supportrar är alltid här för oss och det här är känslosamt för dem, säger tränaren Vítor Gazimba till Nerikes Allehanda.

När Varberg gjorde 3-0 på tilläggstiden brast det för flera åskådare på kortsidan på Behrn arena.

Vakter och polis fick skynda fram till kortsidan när personerna hoppade över staketet och in på innerplan. Örebros lagkapten Nordin Gerzic gick sedan snabbt fram och pratade med personerna och situationen lugnade ner sig.

Örebro-tränaren Vítor Gazimba står bakom sina supportrar efter matchen. Han tycker inte att Varberg borde ha firat sitt sista mål framför ÖSK-klacken.

– Det är inte nödvändigt. Det är ett väldigt provocerande firande och de borde inte göra så, säger Gazimba till Nerikes Allehanda.

Foto: PAVEL KOUBEK/TT / TT NYHETSBYRÅN

Upprört bland supportrarna

Gazimba fortsätter sedan:

– Våra supportrar är alltid här för oss och det här är känslosamt för dem. Igår var de här och stöttade oss på träningen, och det är fullt normalt för dem att reagera. Det är Varbergsspelaren som inte borde gjort som han gjorde.

Efter slutsignalen var det fortsatt upprört bland Örebros supportrar och Nordin Gerzic var framme och pratade med dem tillsammans med klubbens fotbollschef Axel Kjäll. Gerzic ville dock inte säga vad de pratade om.

– Det får stanna där, säger Gerzic till Discovery Plus.

Örebro ligger näst sist i allsvenskan efter 18 omgångar. Laget har 13 poäng, vilket är tre poäng mindre än Mjällby på kvalplatsen.

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.

Se fler allsvenska höjdpunkter: