Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Sköter dialogen med Milan själv”

Här tränar Zlatan med Hammarby igen
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hammarby har återupptagit den kollektiva träningen. 

Under måndagens pass tränade Zlatan Ibrahimovic på nytt med laget ute på Årsta.

– Vi måste försöka få hit honom, säger mittfältaren Abbe Khalili.

Sedan två veckor tillbaka har Hammarbys spelartrupp varit lediga från alla träning. Men i förra veckan valde dock klubben att hålla i ett antal frivilliga träningar för spelarna.

I torsdags kunde SportExpressen rapportera att Zlatan Ibrahimovic tränat med Hammarby ute på träningsanläggningen vid Årsta.

– Det är inget större drama i det här, utan han vill hålla i gång helt enkelt och frågade om han kunde träna med oss, sa Hammarbys ordförande Richard von Yxkull då.

Zlatan tränade med Hammarby igen

Den tidigare landslagskaptenen tillhör fortfarande AC Milan men är för närvarande i Stockholm eftersom att Serie A har pausats på grund av coronapandemin.

Nu håller han i gång med Hammarby under tiden.

På måndagen återupptog Hammarby den kollektiva fotbollsträningen ute på Årsta. Då fanns Zlatan Ibrahimovic med på nytt och tränade med laget under hela passet.

– Så länge det inte är i gång i Italien lär vi se honom på träningarna här. Zlatan styr det själv, är han med får vi fart på träningarna, säger sportchefen Jesper Jansson.

Vad tycker du att det tillför?

– Det är kul för oss som klubb, kul för spelarna och jag tror det blir ett annat fokus framför allt i dessa tider när vi inte vet när tävlingssäsongen drar i gång. Han tycker det är kul att vara här. Min uppfattning är att han är en av spelarna när han sitter med i omklädningsrummet, sedan är han delägare när han pratar med mig.

Hur går dialogen med Milan?

– Det sköter Zlatan själv. 

Har ni ställt frågan till Zlatan om han är sugen på att spela för klubben?

– Nej, vi förhåller oss till Zlatan som delägare i Hammarby. Han har kontrakt med Milan och vi spekulerar inte i någonting.

Khalili: ”Måste försöka få hit honom”

Abbe Khalili, Hammarbys stjärnvärvning på mittfältet, tycker att klubben borde satsa på en värvningskupp.

– Vi måste försöka få hit honom. Jag tror att han bara är sugen på att hålla i gång, jag tror att han känner så. Han vill spela fotboll det är därför han är här.

Har du någon förhoppning att bli lagkamrat med honom?

– Det är klart. Jag hoppas att han kommer, vi får se vad händer. Jag vet inte.

Hur reagerar resten av laget på hans närvaro?

– I början blir några kanske chockade för det är mångas idol, men när du går in på planen tänker man inte på det då spelar man bara sitt spel.

– Det är en av världens bästa fotbollsspelare, det är alltid nice att ha kvalitetsspelare på planen. Man höjer koncentrationen automatiskt och kvalitén blir högre.


Discoverys expert Axén tror att Malmö har triggat Ibrahimovic till beslutet