Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Signal till Europa att Bajen är en storklubb”

Zlatan köper in sig i Hammarby äger en fjärdedel. Så här rapporterade vi om nyhetsbomben i slutet november 2019.
Zlatan på plats inför Hammarbys match.
Foto: Anel Avdic
Zlatan i Milans tröja.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hammarby mötte Varberg i svenska cupen.

Då satt Zlatan Ibrahimovic på hedersläktaren.

– Han ger Hammarby självförtroende med sin närvaro, säger Vladimir Rodic.

Hammarby inledde tävlingssäsongen hemma mot Varberg i svenska cupen på måndagskvällen framför drygt 15 000 hemmasupportrar.

Då hade klubben finbesök.

Klubbens nye delägare Zlatan Ibrahimovic var nämligen på plats för att se på matchen. Storstjärnan satt på hedersläktaren och väckte stor uppmärksamhet på Tele 2 arena vid ankomsten. Ibrahimovic tog sig dock tid att fotograferas med Hammarbysupportrarna innan han lugnt satte sig vid sin plats.

– Han ville se matchen. Vi får se om han kommer fram till sin plats, säger Hammarbys pressansvarig Love Gustafsson.

– Han kommer att se matchen, sedan vet jag inte vad som händer senare. Vi vet inte hur länge han stannar, men det är nog inga långa lediga stunder från AC Milan.

”Speciellt att ha honom här”

Vladimir Rodic om Zlatan-besöket.

– Det var riktigt kul att se Zlatan på Tele 2, det betyder mycket för oss spelare och klubben att han satt på läktaren i kväll. Det är underbart att ha honom här, säger han.

Snackade ni nåt?

– Ja, lite grann innan matchen. Vi stod utanför omklädningsrummet, det är fint att ha honom här. Zlatan har en speciell aura och han ger Hammarby självförtroende med sin närvaro. Det är speciellt, förhoppningsvis kan han komma hit fler gånger.

– Jag hoppas att han kommer hit och spelar med oss en dag, men han har nog större planer än så. Vi får se vad som händer.

Hammarbys vd Henrik Kindlund:

– Det var ett större engagemang kring vår hedersläktare än vad vi brukar ha, säger Kindlund och ler. Sedan fortsätter han.

– Vi satt och fikade i paus med Kennedy (Bakircioglu). Det var som det är att ha styrelsefolk på besök, haha.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Han känns engagerad?

– Det är han ju, han är kvar och snackar med spelarna. Han känner ganska många av spelarna. En del kanske inte bryr sig att han är här men för de yngre spelarna betyder det säkert jättemycket att han är här. Att bara få en klapp på axeln det kan betyda för de yngre killarna.

Alexander Kacaniklic, som spelat med Zlatan i landslaget, var glad över att träffa honom i omklädningsrummet efter segern.

– Vi träffades efteråt. Vi snackade lite, han tyckte det var kul att vara här och se många mål i matchen. Han hälsade på grabbarna, alla har inte träffat honom än, säger han.

– När han är här så syns och hörs det. Jag tror att han vill hålla sig bakom kulisserna. Det betyder mycket för spelarna att träffa honom, framför allt för de yngre.

Tankovic: ”Helt omöjligt, brorsan”

Muamer Tankovic menar att Zlatans besök sänder signaler utåt.

– När han kollar på vår match så känns det som att det här är på allvar. Det är en signal till resten av Sverige och Europa att Hammarby inte är en liten klubb, utan en storklubb.

Kan ni övertala honom att spela för er i framtiden?

– Det är helt omöjligt, brorsan. Ska jag övertala Zlatan till Hammarby, haha? Tänk dig Zlatan spela borta mot Varberg, föreställ dig, skrattar ”Mujo”.

– Det här är konstgräs också, vi vet alla vad som hände i LA Galaxy, så fort det var konstgräsmatch så spelade han inte. Ska han stå över alla matcher här?

Zlatan Ibrahimovic spelade så sent som i lördags match för Milan i Serie A borta mot Fiorentina i en match som slutade 1-1.