Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Liverpool scoutade Pekings superlöfte

IFK Norrköpings Isak Bergmann Johannesson.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Liverpools scout Mads Jörgensen.
Foto: Anel Avdic
Paulos Abraham.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

NORRKÖPING. Stormatch mellan IFK Norrköping och AIK.

Då fortsätter europeiska scouter att flockas på Östgötaporten.

Den här gången från Liverpool.

– Liverpool är en klubb, det finns tio andra också, säger Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen.

Det har varit ett stort intresse för IFK Norrköping och AIK:s talanger den här säsongen. I omgångar har det rapporterats om intresse för Isak Bergmann Johannesson, 17, respektive Paulos Abraham, 18, i AIK. Båda har haft ögonen på sig från toppklubbar.

Tidigare under säsongen har det rapporterats om intresse från både Manchester United och Juventus som skickat scouter för att bevaka Bergmann Johannesson.

För Abraham har det framför allt varit snack om Fiorentina och Feyenoord, något som SportExpressen rapporterade om i september.

När IFK Norrköping gästades av just AIK fanns nya scouter på plats i form av Mads Jörgensen från Premier League-klubben Liverpool som troligtvis hade sina ögon på Norrköpings mittfältslöfte. Dessutom uppges Atalanta ha representanter på plats.

IFK Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen:

– Det har varit ett stort intresse. Det är kul att vi har många intressanta spelare men det är ingen hemlighet att klubbar jagar Bergmann Johannesson.

Är den här situationen speciellare?

– Nej, men den är kul. Norrköping har ganska mycket pengar och inget behov av att sälja och Isak har en förnuftig agent och familj som vet vad de vill och när han ska gå. Det är ingen stress för oss, utan det rullar på. När något dyker upp som är bra för alla parter så får det hända något. 

”Liverpool är en av dem”

Mads Jörgensen från Liverpool?

– Ja, du kan nämna alla tio bästa klubbar i Europa. Alla har varit här för honom, de är nyfikna allihopa. Så fungerar scoutingvärlden att det finns intresse när en så ung kille spelar så pass bra under så lång tid. Han har presterat i U21-landslaget och så har Norrköping en historik med unga spelare. Situationen är jävligt bra. Liverpool är en klubb, det finns tio andra också. Det är normalt och kul för föreningen samt Isak själv.

Får ni behålla Isak i vinter?

– Det är svårt att bedöma faktiskt. Det kan dyka upp en klubb med massa pengar i morgon eller om sex månader. Det är bra att Isak är lugn och har en bra rådgivare samt familj. Norrköping har ingen stress, det viktiga är att valet inte blir förhastat utan rätt.