Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Östersund bekräftar att Ken Sema lämnar

Ken Sema är på väg till ny klubb.
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Ken Sema på Arlanda.

Här är Ken Sema på Arlanda på väg till London.

Enligt SportExpressens uppgifter är ÖFK-spelaren bara detaljer från att skriva på för Watford i Premier League – något som Östersund nu bekräftar. 

Klubbarna ska vara överens om ramarna för en övergång och spelaren åker till England för att göra läkarundersökningen - och kan presenteras redan i slutet av veckan.

Ken Sema har gjort stor succé i Östersund både i Europa League och i allsvenskan. Han har även varit med i Janne Anderssons landslagstrupp, både på Januariturnén och i en del kvalmatcher. Men när Sverige tog ut sin trupp till mästerskapet i Ryssland petades Sema och var i stället med på reservlistan. 

Samtidigt har han kopplats ihop med en flytt utomlands och i samband med att Graham Potter skrev på för Swansea var ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg tydlig med att Sema kunde säljas i sommar om det kom ett bra bud. 

Och enligt SportExpressens uppgifter säljs han till Premier League-klubben Watford. 

Agenten Patrick Mörk på Arlanda

Östersund och Watford överens

Klubbarna är överens om ramarna för en övergångssumma och just nu befinner sig Sema på Arlanda med sin agent Patrick Mörk för att flyga till London. Där ska han genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och kan komma att presenteras redan i slutet av veckan om allt går som planerat. 

Watford gjorde tidigare i år klart med IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg som kommer att ansluta till klubben i sommar. Watford slutade på 14:e plats i Premier League föregående säsong och sparkade tränaren Marco Silva och ersatte honom med Javi Garcia.

Mörk och Sema samtalar.

Senare under onsdagen bekräftade Östersund att Ken Sema är på plats för att skriva kontrakt – och att endast läkarundersökning återstår.

”Ett guldkantat femårskontrakt med Watford väntar för 24-åringen” skriver ÖFK. 

– Ken Sema är en fantastisk person både på och utanför planen. Jag är väldigt glad för hans skull och hela klubben vill lyckönska honom. Samtidigt så kommer han förstås att vara saknad, säger ordförande Daniel Kindberg till klubbens hemsida.


LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen