Här är allsvenskans bästa spelare hittills

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Vi har inte kommit särskilt långt in i säsongen - men flera spelare har redan imponerat rejält.

Här är de femtio starkast lysande stjärnorna i allsvenskan - hittills.

1. Plats 41-50

Foto: Claudio Bresciani / Tt

 

50) Hakeem Araba 

24 år, Falkenberg

Engelsmannen vet hur han ska utnyttja sin storlek. Falkenberg är Arabas 14:e klubb sedan 2007, men på den svenska västkusten verkar 24-åringen ha hittat hem, för han har inlett säsongen med ett fantastiskt målsnitt för att spela i ett bottenlag.

 

   
   
    

 

49) Nahir Besara

24 år, Hammarby

Besara var en viktig del i Hammarbys succéinledning och spelade till sig en given plats i elvan. Har utvecklats till en av nyckelspelarna. Nu sitter han på utgående kontrakt och frågan är hur han tänker. Ta chansen att komma utomlands eller förlänga med Bajen?

  

48) Daniel Sjölund 

32 år, IFK Norrköping

Dömdes precis som Oremo ut när det var dags att lämna Djurgården. I stället levde han upp i lilla Åtvidaberg och i IFK har han nu tagit ytterligare ett kliv. Ser inte ut att kunna stressa upp sig och sprider ett lugn i ett ibland hetsigt gäng talanger.


  

47) Sebastian Holmén 

23 år, Elfsborg

Nyckelspelare i U21-landslaget i EM i sommar och debuterade i A-landslaget under januariturnén. Trots sin unga ålder är han den som styr Elfsborgs backlinje. Saknar snabbheten med väger upp det med att vara placerings- och brytningssäker. Bra spel- och bollsinne.


  

   
    46) Kerim Mrabti

21 år, Djurgården

Det fanns en del förhoppningar, men knappast förväntningar på Mrabti inför säsongen. En fin spelare har dock visat sig vara väl fungerande i allsvenskan. Bra fötter och ett mod som behövs i ett Djurgården som kämpat med självförtroendet under lång tid.


    
      


45) Rasmus Bengtsson

28 år, Malmö FF

I sina bästa stunder har Bengtsson varit rent ut sagt majestätisk. Har en spelstil som är estetiskt skolboksmässig. Topparna har varit höga men omställningen från holländska man-man till svenskt zon har inte varit oproblematisk. Skadad nu, men lär växa.


  

44) Pa Dibba

27 år, Gif Sundsvall

Har varit Sundsvalls bäste spelare så här långt och tagit enorma kliv mot för förra säsongen. Sprang sönder Hammarby i den oväntade vinsten på Tele2 arena. Ingen hade kunnat tro att han ens skulle vara given i en allsvensk elva. Nu har han gett tvivlarna svar på tal.


  

   
   43) Nils-Eric Johansson 

35 år, AIK

Alltid underskattad, aldrig dålig. Brukar kallas långsam och ändå frågar vi oss, när blev han egentligen frånsprungen? Står rätt, läser spelet som en öppen bok och är kanske skickligast i allsvenskan på att komma före sin motståndare och täcka bollen.


  

   
   42) Sebastian Eriksson 

26 år, IFK Göteborg

Säsongsinledningen har varit en bergochdalbana, men det var väntat efter fyra tuffa år med skador och lite speltid. Energirik med en skicklig vänsterfot i både det korta och långa passningsspelet. Har potential att klättra högt på listan.


  

41) Patrik Carlgren 

23 år, AIK

En målvakt med enorm potential. Har mycket att utveckla fortfarande, men behärskar annat till fullo. U21-EM i sommar bör bli en fantastisk skola för en kille som definitivt står i kön och väntar på vad som ska hända när Andreas Isaksson lämnar blågult.


2. Plats 31-40

Foto: Adam Ihse/Tt


     

40) Robin Simovic

23 år, Helsingborg

Är med sina fyra matcher HIF:s bästa målskytt och har stundtals glimtat till på ett vasst vis och då också visat det som tog honom till åtta mål 2013. I spelet har det dock inte fungerat fläckfritt för Simovic som därmed alltså bör ha kapacitet till ännu mer.


     

39) Per Frick 

23 år, Elfsborg

Gick in i säsongen som tredjeanfallare, men fick förtroendet på grund av skador och nu håller han både Lasse Nilsson och Viktor Prodell klart bakom sig. Stark i duellspelet som target och utnyttjar sedan sin goda spelförståelse. Arbetar alltid hårt.


  

   
 38) Søren Rieks 

28 år, IFK Göteborg

Har kombinationen av fysisk styrka och teknisk skicklighet som är så svårstoppad. Bryter in centralt från sin utgångsposition på kanten och är en avgörande länk i Blåvitts anfallsspel. Bra tillslag. Har potential att bli en riktig poängspelare.


  

   
   37) Omar Colley 

22 år, Djurgården

En tuff mittback som är både stark på huvudet och relativt bekväm med bollen vid fötterna. Har vuxit ut som en given startspelare i allsvenskans kanske hetaste lag. Är även en frän offensiv kraft då han svarat för två fullträffar så här långt.


  

   
   36) Panos Dimitriadis

28 år, AIK 

Får aldrig se de stora rubrikerna och när han inte varit skadad har han varit en av AIK:s viktigaste. Klok spelare som är länken mellan anfall och mittfält. Står aldrig för några större misstag och är även viktig med sitt slit och tuffa spel. Har ögonen på sig från utländska klubbar.


  

   
   35) Johan Mårtensson

26 år, Helsingborg

HIF:s lagkapten är den som genom säsongen hållit högst nivå i Helsingborg. Bra bollvinnare, bra fart och ett bra passningsspel. Om HIF ska hålla sig undan risken att gå genom botten behöver Mårtensson fortsätta hålla sin nivå. Har dock ytterligare klass att ta fram.


  

   
   34) Simon Gustafson 

20 år, Häcken

Har precis som sitt lag fått kriga sig in i säsongen. Har en gudabenådad vänsterfot och ett spelsinne utöver det vanliga, men har blivit frustrerad och gnällig i ett flertal matcher i vår. Är sannolikt förlorad för allsvenskan i sommar.


  

   
   33) Kevin Stuhr Ellegaard 

31 år, Elfsborg

En målvakt med pondus i allt han gör, som i år tagit över lagkaptensbindeln i Elfsborg. En av allsvenskans bästa målvakter med fötterna. Komplett i målvaktsspelet med bra spelförståelse, skicklig i luften, säker i spelet i straffområdet och reaktionssnabb.


  

   
   32) Christoffer Nyman 

22 år, Norrköping

Nu har han mage för att spela kontinuerligt och när Alhaji Kamara lämnade var det till Nyman som Janne Andersson vände sig. ”Totte” tackade för förtroendet och har sedan dess sprungit sönder försvar efter försvar. Dessutom har det blivit fyra mål i år.


  

   
   31) Lasse Vibe 

28 år, IFK Göteborg

Fjolårets skyttekung har inlett säsongen utan att vara riktigt vän med bollen, men börjar hitta både spel och mål nu. Har en målskytts förmåga att vara på rätt plats i boxen, är blixtsnabb i djupled på kontringar men även skicklig i kombinationsspelet.3. Plats 21-30

Foto: Andreas Sandström


     

30) Nabil Bahoui

24 år, AIK  

Seriens kanske störste stjärna och A-landslagsmannen har störts av skadeproblem under våren. Levererat när han varit skadefri. Chansen, eller risken, är stor att han försvinner i sommar. Real Sociedad har AIK:aren på sin radar. 


     

29) John Alvbåge 

32 år, IFK Göteborg

Blir bättre för varje år som går. Står visserligen bakom allsvenskans stabilaste försvar, men det är inte enda förklaringen till att han har bäst räddningsprocent i serien. Har alltid varit reflexstark, men har utvecklat det stora spelet i år.


  

   
   28) Arnór Traustason 

22 år, Norrköping

Det kunde ha börjat bättre i Norrköping. Skador stoppade islänningen, men han behövde inte mycket tid för att bli en publikfavorit på Nya Parken. Har fart under fötterna, är modig en mot en och har dessutom ett skott man skrämmer målvakter med.


  

   
   27) Viktor Elm

29 år, Kalmar FF

Hemvändaren började leverera direkt och utan Elm hade sjunkbomben KFF kunnat ligga på Kalmarsunds botten vid det här laget. KFF har vunnit två matcher: Mot Åtvid gjorde Viktor båda målen i 2–1-segern och sen ett i 3–0-matchen mot ÖSK. Så viktig.


     

26) Daniel Berntsen

22 år, Djurgården

Rekryterades efter noggrann granskning och för att spela på konstgräs. Lätt i kroppen, bra teknik och bra skott – yttermittfältaren är en perfekt spelare för Tele2 arenas hypersnabba underlag. Målen har också rasslat in, fyra stycken så här långt.


  

   
   25) Johan Persson

30 år, Hammarby

”Sheriffen” har varit en av Hammarbys bästa så här långt. En pådrivare som inte viker undan i närkamperna. Lojal och jobbar alltid stenhårt. Spelar lite över gränsen ibland, men det behövs i ett annars rätt tunt Bajen när det gäller fysik och tuffhet.


  

   
   24) Filip Helander

22 år, Malmö FF

Har under året haft småproblem med skador och sjukdomar samtidigt som Åge Hareide förklarat att han måste satsa mer på Johansson/Bengtsson eftersom Helander planeras att säljas till sommaren. Klasspelare som har en rättmätig landslagsplats.


  

   
   23) Oscar Lewicki

22 år, Malmö FF

Två mål och tvåassist på åtta omgångar är samma facit som han hade i Häcken. På fyra säsonger. Har lyfts till en lite högre nivå i en lite bättre omgivning i allmänhet och bredvid Kofi Adu i synnerhet. Kan bli mer effektiv i passningsspelet.


  

   
   22) Robin Olsen

25 år, Malmö FF

Det som framför allt imponerat med Olsen 2015 är jämnheten. Småmissarna som fanns i fjol har i år lyst med sin frånvaro, samtidigt som högstanivån är intakt. Olsen har nått en nivå där han är redo för nästa steg i karriären och det lär ske i sommar.


  

   
   21) Mattias Bjärsmyr 

29 år, IFK Göteborg

Blåvitts lagkapten hade en mellansäsong i fjol, men har startat 2015 på ett mästerligt sätt. Ser starkare och snabbare ut i år. Styr sitt försvar med en självsäker följsamhet och leder laget med ett aldrig sinande självförtroende.


4. Plats 11-20

Foto: Petter Arvidson


  

   
   20) Anton Tinnerholm

24 år, Malmö FF

Imponerar med en fortsatt formidabel frenesi i sitt spel. Överkompenserar på så sätt med råge en bra men inte perfekt bollbehandling. Den okomplicerade spelstilen är viktig för ett lag där många gärna håller boll lite för mycket. Utvecklas konstant.


  

   
   19) Johan Oremo 

28 år, Gefle

Dömdes ut redan innan han lämnade Djurgården, men har gjort 16 mål de två senaste säsongerna. I år ser han ut att ta ytterligare ett kliv. En utpräglad målskytt som visade mot Helsingborg att det finns en inneboende kraft i den där vänsterfoten.


  

   
   18) Erik Johansson

26 år, Malmö FF

Har gjort flera riktigt bra matcher under våren. De bästa faktiskt i landslaget. Har de senaste omgångarna haft det lite tyngre, utan att på något sätt vara dålig. Stark i duellspelet och lugn och trygg. Lär hitta högre höjder snart igen. Given i landslaget.


  

   
   17) Simon Hedlund 

22 år, Elfsborg

Extremt snabb med ett par ben som aldrig slutar att springa. Ständigt ett hot i djupled med sina vältajmade löpningar från kanten, och bra i avslutsläget. Har potential att slåss högt upp i poängligan i år med sin irrationella spelstil.


  

   
   16) Emir Kujovic 

26 år, IFK Norrköping

Tyngd, kraft och teknik. Emir Kujovic har gett IFK Norrköping precis det de hade hoppats att han skulle göra. En offensiv referenspunkt varifrån så mycket startar, men där också en hel del slutar. Fem mål hittills i år trots en redan klassisk straffmiss.


  

   
   15) Anders Svensson 

38 år, Elfsborg

Sveriges meste landslagsman platsar inte längre på Elfsborgs innermittfält, men som mittback petar ingen honom. Har klarat sig överraskande bra defensivt tack vare sin spelförståelse och offensivt finns det inget lag som har en uppspelsfot som Svenssons.


  

   
   14) Markus Rosenberg

32 år, Malmö FF

Har inte synts i målprotokollet lika mycket som i fjol, delvis på grund av en mer bollmottagande roll. Lägstanivån har dock varit högst i laget, arbetsinsatsen störst och attityden avgörande för MFF. Kaptenen är även fortsatt mästarnas viktigaste spelare.


  

   
   13) Arber Zeneli 

20 år, Elfsborg

Det finns en anledning till att lagkompisarna kallar honom ”lill-Messi”. Har en otrolig speed och ett driv med bollen nära fötterna som påminner om den bäste. Ambitiös i återerövringsspelet på ett sätt som är ovanligt för unga offensiva talanger. Bra på fasta.


  

   
   12) Yoshimar Yotún

25 år, Malmö FF

H Succévärvning på vänsterbacken som förbluffande snabbt kommit in i laget och anpassat sig hyfsat till svensk fotboll. Snabbare än sin föregångare Ricardinho, men ännu inte lika effektiv och öppnande i passningsspelet som brassen. Lär bli bättre med tiden.


  

  
   11) Marcus Rohdén 

24 år, Elfsborg

Boråsarnas dynamo på innermittfältet, som petat ner legendaren Anders Svensson till mittback. Rohdén har en enorm löpstyrka och arbetar över stora ytor. Numera landslagsman, som är en nyckel för Elfsborg både i defensiven och offensiven.5. Plats 10 Ebenezer Ofori

Foto: Andreas L Eriksson

Ebenezer Ofori

19 år, AIK

19-åringen kan fortfarande vara allsvenskans mest underskattade spelare. Tystlåten utanför, men på planen är han både elegant och effektiv på det centrala mittfältet. Oforis förstatouch är något som alla spelare i Sverige noggrant borde studera.


6. Plats 9 Thomas Rogne

Foto: Carl Sandin

Thomas Rogne

24 år, IFK Göteborg

Efter en lång period utan A-lagsspel har norrmannen på extremt kort tid både hittat sin egen form och hittat in i sitt nya lags spel. Lugn och trygg och sätter sällan en fot fel. Han är dessutom ett starkt offensivt vapen i luftrummet på fasta situationer.


7. Plats 8 Enock Kofi Adu

Foto: Ludvig Thunman

Enock Kofi Adu

24 år, Malmö FF

Malmös utan tvekan viktigaste mittfältsspelare. Utan Kofi Adu är MFF ett snäpp svagare. Lagets bäste bollvinnare och den som styr tempot i Malmös spel. Slår bort väldigt få passningar och har ett offensivt vägvinnande och välavvägt passningsspel.


8. Plats 7 Gustav Svensson

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Gustav Svensson 

28 år, IFK Göteborg

Efter ett märkligt fjolår med flytten från Ukraina och skadeproblem säsongen igenom, har Svensson fått en försäsong i benen och har med sin fysiska förmåga varit en av nycklarna till Blåvitts fina säsongsinledning. Allsvenskans bästa defensive mittfältare.


9. Plats 6 Viktor Claesson

Foto: Josefine Loftenius

Viktor Claesson

23 år, Elfsborg

Har en fantastisk spelförståelse och bollkänsla, och är dessutom väldigt löpstark. Är i år på väg mot det genombrott många väntat på som dominerande spelare i allsvenskan, och han närmar sig samtidigt en landslagsplats. Är redan nära fjolårets poängskörd.


10. Plats 5 Jo Inge Berget

Foto: Petter Arvidson

Jo Inge Berget

24 år, Malmö FF

Trots ett tungt år utan speltid i Cardiff och med minimal speltid vid utlånet till Celtic så levererade Berget direkt i allsvenskan. Två mål mot Gif Sundsvall i premiären har följts upp av ytterligare fyra och därmed är den distinkte anfallaren tvåa i skytteligan.


11. Plats 4 Nyasha Mushekwi

Foto: Peter Holgersson

Nyasha Mushekwi

28 år, Djurgården

Årets nyförvärv alla kategorier så här långt. Nio mål på nio matcher gör att anfallaren leder den allsvenska skytteligan. Med tanke på att han kom gratis på lån får sportchefen Bosse Andersson vara nöjd. En blandning mellan Sören Larsen och Geert den Ouden


12. Plats 3 Kennedy Bakircioglu 

Foto: Joel Marklund

Kennedy Bakircioglu 

34 år, Hammarby

Håller han i allsvenskan? Är han tillräckligt snabb? När Hammarby gick upp så fanns det några som vände sig mot lagets bäste spelare och riktade märkliga frågor. Frågor som snabbt kom på skam. Kennedy är inte bara en kapten för att han har bindeln runt armen, han är det för att han leder sitt lag. Behandlar bollen ömt när det är vad som behövs och med stenhård precision när det behövs.

Man behöver inte ha de snabbaste fötterna när fotbollsskallen jobbar i ett internationellt tempo. Han må utgå från en kant alltsomoftast, men är trots det navet i den grönvita offensiven. Han är lungan som andas syre in i stressade lagkompisar. Så saknad när skador har stoppat honom. Det har vi sett tydliga bevis på under den senaste tiden när Hammarby har haltat på planen samtidigt som Kennedy har gjort detsamma utanför.


13. Plats 2 Henok Goitom 

Foto: Andreas L Eriksson

Henok Goitom 

29 år, AIK

En fotbollsfunderare av rang. Hittar och ser lösningar som få andra. Är ibland nästan för smart för medspelarna. Många ser bara spelfördelaren, men han kan faktiskt allt. Gå i djupled, agera bollmottagare, skjuta, nicka, dribbla och spela fram sina lagkamrater. Gör både vackra mål och de som vanligtvis endast har måltjuvens signum.

Är i mångt och mycket det svartgula anfallsspelet. Utan Goitom är AIK ett annat lag och utan en Goitom i toppform är AIK ett annat lag. I år har han fått vara frisk nästan hela tiden och då har han också klarat av att hålla sin höga nivå i match efter match. Kan vara dödligt vacker att beskåda, åtminstone för motståndet. Kommer aldrig att få chansen i landslaget, men borde ha ingått i diskussionen vid ett flertal tillfällen just tack vare sin bredd.


14. Plats 1 Magnus Wolff Eikrem

Foto: Petter Arvidson

Magnus Wolff Eikrem

Fick inledningsvis kritik trots fem målgivande passningar på fem matcher. Men Wolff Eikrem har vuxit match för match och efter två mål i derbyt mot HIF och två borta mot Elfsborg toppade norrmannen poängligan.

Stundtals befinner sig "MWE" på en nivå långt över allsvenskans och spelsinnet samt bollbehandlingen är seriens främsta. Hade en tyngre match senast mot Häcken men formen pekar totalt sett uppåt och högstanivån har det norska bollgeniet visat ligger där den måste ligga för att Malmö FF ska lyckas återupprepa bedriften att både vinna SM-guld samt nå Champions League.MAGNUS WOLFF EIKREM I ALLSVENSKAN


Matcher: 9.

Från start: 9.

Utbytt: 8.

Inbytt: 0.

Mål: 4.

Assister: 6.

Skott: 28.

Skott på mål: 18.

Skott i målställning: 2.

Varningar: 1.

Utvisningar: 0.