Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är AIK:s största problem inför rysaren

Sebastian Larsson. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rikard Norling. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL
Denni Avdic. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kristoffer Olsson och Enoch Kofi Adu är avstängda mot Kalmar FF.

Samtidigt har Sebastian Larsson gått en kamp mot klockan om att bli spelklar.

Den stora frågan är hur AIK ska formera sitt mittfält?

– Målsättningen är att spela, säger "Seb".

 

Följ guldstriden i allsvenskan - live på C More (extern länk)

AIK reser till Guldfågeln arena utan Kristoffer Olsson och Enoch Kofi Adu som båda är avstängda mot Kalmar FF, i en match där AIK har chansen att säkra SM-guld.

Vad som krävs? För att AIK ska ta hem sitt tolfte SM-guld krävs minst ett oavgjort resultat eller seger. Den stora frågan på förhand har handlat om hur Rikard Norling ska formera sitt mittfält och det har trots allt inte varit helt lätt att förutse på förhand.

Larssons besked inför Kalmar FF

Sebastian Larsson klev av skadad mot Gif Sundsvall och har i princip gått en kamp mot klockan för att bli helt frisk till söndagens dramatiska avgörande.

– Jag hoppas verkligen att jag spelare. Det känns bättre och så får vi se när Rikard tar ut truppen. Självklart är min förhoppning och tro att jag ska spela, säger Larsson.

Vad har du fått för rehabilitering?

– Det har gått bra. Jag tog det lite lugnare i veckan för att försöka stegra. Det har varit en lång säsong och det gäller att se vad som är bäst. Hittills har det svarat bra.

–  Man har försökt ta hand om kroppen så gott det går men det finns lite slitningar här och där och i söndags kände jag att det påverkade mig. I det läget kan man inte vara egoistisk bara för att man vill vara på planen utan man måste låta de som kan ge hundra procent spela.

Ett av alternativen att kasta in centralt på mittfältet är Denni Avdic. Rikard Norling har oftast valt att använda Denni i slutet av matcherna för att säkra ett resultat, men nu kan han alltså kastas in i hetluften om någon av de ordinarie inte skulle kunna medverka.

– Jag jobbar mest som så, precis som jag gör inför varje match, att förbereda mig så gott jag kan, vare sig det gäller att starta eller bytas in. Jag förbereder mig precis som jag alltid gjort och det är att vara med, säger Avdic.

Hur skulle det kännas att kastas in direkt i hetluften?

– Jag kan inte påstå att jag tänkt jättemycket annorlunda. Som sagt, jag försöker fokusera på det jag kan påverka. Sedan förstår man ju att det är mycket på spel men jag tror inte på att man ska förändra något.

Avdic: "Försöker spela på mitt sätt"

Avdic fortsätter:

– Vi alla fyra mittfältare skiljer oss i spelsättet. Koffe och Adu har sitt, vilket jag och Larsson också har. Jag kan inte spela som de andra utan försöker spela på mitt sätt. Sedan om det blir mer framåt eller bakåt får taktiken och matchbilden avgöra.

Daniel Sundgrens om normalt spelar till höger i en wingbacksroll har vikarierat som en av tre mittbackar vid behov. Sundgren menar att han är redo att kliva upp på centralt mittfält om laget behöver honom där.

– Jag har testat på pocket-rollen under hela säsongen. Nu har jag inte behövts där utan hållit mig till min kantposition så det är där jag förväntar mig att jag spelar på söndag. Men jag är redo att spela var som helst, absolut, säger han.