Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hansson kan  portas från AIK:s matcher

Foto: Henrik Hansson

Bosse Hansson kallade AIK-spelare för "svartingar" under matchen mellan AIK och Gefle på Råsunda.

Nu riskerar den förre SVT-profilen att portas från pressläktaren.

– Vi får ta oss en funderare, säger AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck till SportExpressen.se.

Det var i Radiosportens webbsändning från matchen mellan AIK och Gefle som lyssnarna fick ta del av Bosse Hanssons kommentarer i bakgrunden.

Mats Strandberg refererade matchen, men en miljömikrofon fångade upp Hansson i bakgrunden som bland annat kallade spelare på planen för "svartingar".

Något som fick många lyssnare att reagera starkt.

– Det var inte meningen att det skulle gå ut i radio. Jag sade allt det här för mig själv. Det har blivit lite för många spelare som har blivit för lika i AIK med alla de här importerna. Jag har inget emot svartingar i övrigt, en av de bästa är Mutumba exempelvis. Utan honom vore de ju inte mycket, säger Bosse Hansson till SportExpressen.se.

AIK i möte

Hansson brukar följa AIK:s matcher från Råsundas pressläktare.

Men frågan är nu om han är välkommen tillbaka.

– Vi kommer att prata om det i morgon. Vi får ta oss en funderare, säger AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck till SportExpressen.se.

Men kan ni välkomna någon som säger sådana här saker?

– Jag kan inte uttala mig om det här specifika fallet. Det jag kan säga är att vi tidigare har stängt av folk på pressläktaren som inte har skött sig på ett korrekt sätt. På pressläktaren ska man sköta sitt jobb utan känsloyttringar, vad det än är. Samtidigt tar vi varje fall för sig.

"Prata med de inblandade"

Gabriella Blombäck kommer nu att sätta sig i ett möte med kollegan Stefan Mellerborg under morgondagen för att diskutera Bosse Hanssons framtid på pressläktaren.

– Vi får prata om det här. Är det några oklarheter kommer vi att prata med de inblandade. Om vi måste göra oss en bättre bild, säger Gabriella Blombäck.