Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hånade AIK-fansen under målfirandet

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK vann mot Syrianska med 2-1 i svenska cupen.

Matchens snackis blev trots allt Johannes Ercans målfirande i den första halvleken.

Syrianska-spelaren vände sig mot AIK-klacken två gånger och gestikulerade.

– Jag föraktar det, säger Syrianskas tränare Eddie Demir om uppträdandet.

Den svenska tävlingssäsongen är i gång. På lördagen ställdes AIK mot Syrianska på Tele 2 arena i den första gruppspelsmatchen av svenska cupen.

AIK tog ledningen

Och AIK fick en kanonstart på matchen. Efter stor dominans inledningsvis tog AIK ledningen efter 13 minuters spel. Kristoffer Olsson slog en genomskärarare som frispelade Henok Goitom, och anfallaren kunde iskallt placera in 1-0 till AIK.

Men AIK tappade momentum efter ledningsmålet. Syrianska tog sig in i matchen allt mer, vilket också resulterade i ett kvitteringsmål för gästerna. 

Ercan: "Ångrar mig nu"

I den 30:e minuten nickade Johannes Ercan in 1-1 bakom Oscar Linnér och bjöd på ett hetsigt målfirande mot AIK-klacken.

Ercan vände sig nämligen om mot AIK-klacken, två gånger om, och gestikulerade varpå AIK-fansens bemötte firandet med burop.

Men i halvtidspausen var Ercan ångerfull.

– Det ångrar jag nu, men jag var så hypad i stunden bara. Men det är något jag ångrar nu, säger Johannes Ercan till C More.

Syrianskas tränare Eddie Demir var inte glad över Ercans uppträdande.

– Jag föraktar det. Vi ska inte göra sådana gester. Han kom in i omklädningsrummet och bad om ursäkt. Det var dumt, jättedumt. Sådant kommer vi inte se något av i Syrianska, säger Syrianskas tränare Eddie Demir

Yasin avgjorde för AIK

I inledningen av den andra halvleken tog AIK ledningen efter slarv i Syrianska-försvaret. Ahmed Yasin höll sig framme och placerade in ledningsmålet till 2-1.

Syrianska var inte helt ofarliga framåt och då Sebastian Rajalakso hade en frispark i ribban. AIK hade dock möjligheten att stänga matchen genom Yasin men mittfältarens avslut täcktes på en Syrianska-spelare när målet var öppet.

Det blev inte mer än så utan AIK kunde vinna med 2-1 i den första gruppspelsmatchen i svenska cupen och kliver därmed upp på tre poäng.