Han värvades utan att tränaren visste något

Chinedu Obasi är tillbaka i AIK.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu berättar han om den tunga tiden i Bolton.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

DUBAI. Chinedu Obasi är tillbaka i AIK för att vinna titlar. 

Nu berättar också anfallaren om varför han återvänder, tankarna om säsongen som kommer, lagbygget och hur han blev en bricka i ett maktspel mellan tränaren och ordföranden när han lämnade AIK för Bolton. 

- Ordföranden i klubben värvade mig utan att tränaren visste om det och på grund av det spelade jag inte en enda match för A-laget, säger han.  

Chinedu Obasi är tillbaka i AIK. 

Han anslöt till träningslägret i Dubai efter att ha värvats in på ett ettårskontrakt när AIK:s anfallare Nicholas Stefanelli lånades ut till Anorthosis Famagusta. 

- Det känns härligt att vara tillbaka. Jag njuter av försäsongen nu och ser äntligen fram emot att få en hel försäsong vilket jag inte har fått tidigare när jag varit i Sverige, säger han. 

Varför blev det AIK igen?

- Många orsaker. Jag älskar klubben och älskar fansen. Det var ett lätt beslut för mig när AIK hörde av sig. Förhandlingarna gick också väldigt fort, det var knappt några förhandlingar. Jag tror att det var när det stod klart att Nicholas Stefanelli skulle lämna som Björn hörde av sig. Sedan hände allt snabbt. Och nu är jag här. 

Du kommer senast från en sejour i Bolton i The Championship, där du inte gjorde en match med A-laget. Vad hände?

- Det var en bra erfarenhet och en lärdom. Det blev ett missförstånd eller en miss i kommunikationen kan man säga. Det var ordföranden (Ken Anderson) i klubben som värvade mig utan att tränaren Phil Parkinson visste om det. Så det blev en konflikt mellan de två, gällande vem som skulle ha makten. Så tränaren kände sig åsidosatt när jag kom in och jag var mitt uppe i det. 

Fick ingen ärlig chans

- Det var därför jag inte fick spela. Jag fick inte ens en ärlig chans i A-laget på grund av det. Istället spelade jag tre matcher med U23-laget, gjorde två mål men det gick inte som planerat tack vare det som hände när jag värvades. Men så är livet, det är bara att köra på och fortsätta jobba hårt.

Och hur ser du på att vara tillbaka i AIK, är det samme Chinedu Obasi som var här tidigare?

- Jag vet inte, jag är själv nyfiken på det. Jag gör allt jag kan nu för att komma i form och som jag sa är det här den första gången jag får en hel försäsong inför allsvenskan. Det blir intressant och jag är förväntansfull på vad vi kan åstadkomma och vad som kommer hända. 

Hur ser du på truppen som ni har i dag?

- En bra trupp, en fin mix av unga spelare och äldre mer erfarna. Sedan får vi se hur det går. Jag tänker inte på vilka lag som utmanar om SM-guldet utan här fokuserar jag på mig själv och AIK. Det blir mer press på oss när vi är regerande mästarna och vi måste vara fokuserade på vårt och inte tänka så mycket på annat. 

Vad kände du när AIK vann SM-guldet 2018?

- Jag blev glad så klart, jag vill alltid att AIK ska vinna. Det var irriterande att vi inte vann när jag var här och det var synd att jag inte fick uppleva det. Men nu är det en ny säsong och jag vill verkligen vinna något med AIK.