Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tar över som kapten efter Kim

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Kim Källström var Djurgårdens lagkapten i fjol. Men nu passas den ärofyllda bindeln vidare och valet ser ut att ha fallit på mittbacksgeneralen Jonas Olsson.

– Jag har pratat med Jonas om det, säger Özcan Melkemichel.

Djurgården befinner sig mitt i förberedelserna för den nya säsongen. Klubben har redan avverkat ett träningsläger i Sydafrika och tränat stenhårt ute i Vinnarhallen på Bosön.

I förra veckan spelade Blåränderna två träningsmatcher, som det blev seger i, och samtidigt ligger den första matchen i svenska cupen bara någon vecka bort. 

Klubben har genomgått en del förändringar på spelarsidan med tappet av Kim Källström och Magnus Eriksson. Källström valde att avsluta karriären, och därmed har en del undrat vem som kommer bära den ärofyllda kaptensbindeln i år.

Kandidaterna har varit många, och i lördagens träningsmatch mot HJK Helsingfors, fick Jonas Olsson äran att vara kapten. 

Och bindeln ser ut att stanna hos Jonas för resten av säsongen.

– Vi kommer att ta det beslutet. Jag har pratat med Jonas Olsson om det, och han kommer att bli lagkapten i år, säger Melkemichel.

"Det ger oss trygghet"

Det är inte bara Källström och Eriksson som lämnat Djurgården, utan även Elliot Käck. Alla tre var ordinarie i fjol och därmed har man en del luckor att fylla. Samtidigt jobbar sportchefen Bosse Andersson hårt för att förstärka bygget, och har sedan tidigare gjort klart med fem nyförvärv, allra senast mittfältaren Fredrik Ulvestad från Burnley.

– Får vi in ytterligare en offensiv spelare och kanske någon i backlinjen, så känner jag mig ganska trygg. Nu har vi lärt känna varandra i ett år och då är det dessutom lättare att jobba tillsammans. Jag tycker att vi ligger lite längre fram i saker och ting nu, jämfört med i fjol vid samma tidpunkt. Första matchen mot HJK fanns det många bitar som var bra, men precis som vanligt, finns det alltid saker att jobba på och förbättra. Det känns bättre, säger Özcan.

– Men det är viktigt också att vi fick behålla Kerim Mrabti, det har varit rykten om flera andra spelare också, men nu vet vi att de kommer vara kvar här. Det ger oss en trygghet att jobba vidare med truppen. Samtidigt är det möjligt att vi behöver spetsa till truppen på ett par positioner. Vi har fått in Fredrik Ulvestad och det ökar ju konkurrensen på mittfältet. Jag tror att vi får försöka se honom som en ersättare i Källströms roll på mittfältet. 

Özcans hyllning till Karlström

Hur ser du på Jesper Karlströms roll i år?

– Jag hoppas att vi kan få se en ännu högre höjd i Jespers spel, det är vad alla hoppas och tror på. Men sedan gäller det att vara ödmjuk och jobba stenhårt för att få till utvecklingen, potentialen finns där definitivt. 

Hur ser du på konkurrensen i allsvenskan i år?

– Allsvenskan växer för varje år, framför allt är det fler och fler som spelar en attraktiv och utvecklande fotboll. Det är jävligt roligt för allsvenskan och svensk fotboll generellt. Tittar man till konkurrenterna har AIK gjort flera mycket bra nyförvärv. Även Malmö FF, de står i en egen klass när det kommer till att kunna värva spelare de vill ha till truppen. IFK Norrköping och BK Häcken verkar satsa mycket mer i år, det är många lag som vill slåss i toppen. Jag är imponerad av AIK:s satsning inför året, och även Malmö FF.

Hur ser målet ut för 2018?

– Vi har inte satt upp något mål för 2018 än, men vi ska försöka göra det inom kort. Det är viktigt att veta vilket lag man har, innan man sätter upp ett mål. Nu vet vi att nyckelspelarna är kvar, sedan får vi avvakta under de närmaste veckorna för att se om vi lyckas landa några nyförvärv till. Det är alltid lätt att sätta upp mål, konstaterar Özcan.

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

Fem svenska kvinnor som lever drömliv i Medelhavet

Tog steget – och valde bort svenska vintern: ”Det är det bästa jag har gjort”

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade