Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skulle kunna bli j-t bra mittback”

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Astrit Ajdarevic som mittback i Djurgården? 

Stjärnan har i alla fall tränat på positionen. 

– Jag ser inte honom som mittback. Däremot tror jag att han skulle kunna bli en jävligt bra mittback, säger tränaren Kim Bergstrand, som inte utesluter ett positionsbyte.

Djurgården har det tunt på mittbackspositionen sedan Marcus Danielson lämnade och coronapandemin mer eller mindre satte stopp för värvningar. Erik Berg har inlett säsongen bra, men det är fortfarande oklart om han kommer att kunna spela varje omgång när matcherna i allsvenskan duggar tätt under sommaren. 

Nytillskottet Jesper Nyholm är dessutom inte redo för 90 minuter än. Men Djurgården har ett antal spelare som inte är mittbackar i grunden som kan hoppa in och spela i försvaret.

”Astrit skulle bli en jävligt bra mittback”

Bland andra har Astrit Ajdarevic tränat på positionen.

– Han har spelat en träning som mittback i ett tio mot tio spel dagen innan match sist. Jag ser inte honom som mittback. Däremot tror jag att om han ville skulle han kunna bli en jävligt bra mittback, säger Kim Bergstrand.

Vad är det som gör att du tycker det? 

– Han har en fantastisk spelförståelse, han är stor och stark och han har en fin vänsterfot. Så det skulle nog kunna passa Astrit alldeles utmärkt. 

Men det är inte aktuellt?

– Nej. Sen vet man aldrig. Har man inga spelare så har man inte, vi har haft konstigare positionsbyten än så.