Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han ska vara jävligt stolt när han ser på AIK”

Alexander Milosevic.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Andreas Alm.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Allt i egna händer – men även om AIK misslyckas med att ta poäng i Kalmar kan man bli mästare på söndag.

Om Häcken och Andreas Alm gör sitt mot Norrköping tar man guldet oavsett.

– Det känns tryggt och bra. Andreas har en stor del i prestationen som vi har gjort i år, säger Alexander Milosevic.

 

Följ guldstriden i allsvenskan - live på C More (extern länk)

Bara en poäng behöver följa med hem från Guldfågeln arena för att AIK ska krönas som svenska mästare 2018 – men även om man misslyckas med sitt uppdrag i Kalmar kan man sluta först i tabellen.

Norrköping måste besegra Häcken på Bravida Arena, ett Häcken som är obesegrade på hemmaplan den här säsongen och dessutom leds av en tränare med stort AIK-hjärta: Andreas Alm.

Alm, som tog över som AIK-tränare 2011 och ledde laget till 2:a plats i allsvenskan, slutade aldrig sämre än 5:a i allsvenskan under sin tid i klubben. Han fick sparken i maj 2016 och ersattes av Rikard Norling, men AIK:s Alexander Milosevic menar att han har stor del i lagets framgångar den här säsongen ändå.

– Det känns tryggt och bra att det är hans lag som möter Norrköping. Andreas Alm ska ha en stor del i prestationen som vi har gjort i år. Han har inte varit här nu, men han kom hit 2011 och plockade hit mig. Det hade varit kaos, man hade inte så stora medel men kom ändå tvåa. Nu när jag tänker på det vet jag inte hur det hände. 

– Det säger mycket om Alm som tränare. Han gav mig chansen i AIK tillsammans med Nebosja Novakovic. Jag kommer alltid att vara tacksam för det. Han ska vara jävligt glad och stolt när han tittar på AIK, säger Milosevic.

”Vi möter säsongens utropstecken”

Milosevic var en av ett par spelare i AIK som lämnade Friends arena hastigt efter slutsignalen mot Gif Sundsvall i söndags, när hemmalaget misslyckades med att besegra gästerna inför 50 000 åskådare, och således även inte tog chansen att säkra sitt SM-guld på hemmaplan.

– Jag läste någonstans att jag rusade ut. Det gjorde jag inte. Jag gick höger i stället för vänster och gick hem. Det var inget mer med det. Jag var besviken för att vi inte kunde ge tillbaka till 50 000 som hade kommit dit, säger han. 

– Jag tycker att vi gör en fantastisk match spelmässigt, men det är väl säsongens utropstecken vi möter i Gif Sundsvall. Så vi är starka.