Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han såg ut som en påse blöta muffins”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Richard Magyar fick en ny befarad hjärnskakning i derbyt mot Djurgården.

Trots det spelade han i en timme. 

– Jag kände mig som en zombie, säger Magyar efter matchen.

Dessutom spelade Simon Sandberg utan mat i magen.

– Han såg ut som en påse blöta muffins, säger tränaren Stefan Billborn.

Hammarby drabbades av en ny skada mot Djurgården.

Richard Magyar, som så sent som i augusti vinglade ut med en hjärnskakning mot Falkenberg, fick en smäll i inledningen av matchen och valde att spela vidare. Till sist byttes mittbacken ut efter en timmes spel.

– Jag vet inte om det är en hjärnskakning men jag har fått rätt många smällar. När jag fick en mot Falkenberg påverkade det mig mycket, jag kände mig helt borta. Jag kände i dag att det inte var lika illa, men jag var inte där. Jag gjorde mitt bästa men det var en risk för laget. Det är som att jag är någon annanstans, säger Magyar.

Är det obehagligt?

– Ja, det är svårt att förklara. Jag är inte där, det känns som att man kan göra något jättedumt. Jag hör folk snacka men det är som att man är i en bubbla, helt borta. Det tog emot, jag vill spela de här matcherna. Jag och Mads Fenger hade koll på det. Men jag fick vara smart och byta. Jag kände mig som en zombie lite.

Vad betyder det här för framtiden?

– Jag ska vara tillbaka mot Malmö FF, inget snack. Sedan kan man inte påskynda det, jag måste låta hjärnan vila. Inga skärmar, ingenting.

Dubbla avstängningar på nyckelspelare

Richard Magyar riskerar alltså att missa de återstående matcherna och redan till nästa match hemma mot Malmö FF kommer han i sådana fall få sällskap på läktaren av Muamer Tankovic och Jeppe Andersen. Tankovic fick sitt tredje gula kort efter ett gruff och Andersen blev utvisad efter två gula kort. Stefan Billborn är dock inte orolig.

– Vi har andra spelare som är bra. Vi har de spelare som vi har och det är en möjlighet för andra spelare att kliva fram, sa Billborn till C Mores studio efter matchen.

”Han har inte ätit på en dag eller två”

Under presskonferensen kom det också fram att den dubble assistmakaren Simon Sandberg haft en lång fasta.

– Simon Sandberg gör en bra match. Han har inte ätit på en dag eller två fick jag reda på men han gör väldigt mycket bra. Han såg ut som en påse blöta muffins där inne. Han är väldigt slut på energi, säger Billborn.

Tränaren har ingen förklaring till varför högerbacken inte ätit.

– Ingen aning. Man vill gärna veta sånt, så man kan sondmata honom. Jag förstår ingenting. De vill lira grabbarna, så man får inte alltid reda på allt, säger Billborn.