Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gjort sitt på C More – klar för nytt uppdrag

Danielson prisades som bäst i allsvenskan
Foto: BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Alexander Axén lämnar, enligt FotbollDirekt, tv-jobbet på C More för konkurrenten Discovery.

Även källor till SportExpressen bekräftar att kontraktet med Discovery är påskrivet.

Djurgårdens SM-guld i början av november var slutpunkten för allsvenskan i C More och TV4.

Från och med nästa säsong ägs rättigheterna av Discovery, som kommer att visa matcherna i Kanal 5, Eurosport och på D Play.

Där blir nu Alexander Axén en av de tyngsta experterna. Enligt FotbollDirekt har nu den förre allsvenske tränaren bestämt sig för att lämna C More för konkurrenten Discovery. Uppgifter som även källor till SportExpressen bekräftar – kontraktet är påskrivet.

– Jag har kontrakt som är till sista december och håller mig till det, jag kan inte förhålla mig till något annat, har Alexander Axén tidigare sagt till SportExpressen om sin framtid.

– Det är tråkigt att det tar slut i C More och TV4. Nu går det över till Discovery, de kommer säkert göra jättebra sändningar också.

Discovery har värvat från SVT och SR

Axén har meriter som allsvensk tränare från både Örebro och Gais. Men han valde att pausa tränarkarriären för två år sedan för att i stället bli tv-expert hos C More där han blivit en omtyckt bisittare och kommentator. 

Sedan tidigare har även Discovery värvat reportern Diljen Otlu från SVT och kommentatorn Petra Svensson från Sveriges Radio. 

TV: Se klassiska intervjun med Axén

Örebro-tränaren får spel mitt under direktsändningen