Förre BP-anfallaren förhandlar med AIK

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kevin Kabran firar i mål i Start.
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Stefan Silva är på väg bort från AIK - och anfallaren tränar just nu med Vasalund. 

Enligt uppgifter till SportExpressen kan IK Starts anfallare Kevin Kabran bli hans ersättare. 

Förhandlingar mellan parterna pågår just nu. 

Efter att Robin Jansson lämnat AIK för Orlando City i MLS har sportchefen Björn Wesström varit tydlig med att de ska ha in en ersättare till mittbacken. Och förra veckan kunde SportExpressen avslöja att estniske mittbaken Karol Mets är på väg till AIK då AIK kan köpa loss honom från NAC Breda i Holland. Samtidigt så tränar Stefan Silva med Vasalund efter att ha blivit oense om sin roll i laget med tränaren Rikard Norling. Framtiden är oklar men även där har Wesström varit öppen med att de jobbar för att hitta en lösning. 

- Sedan om det är att han hittar en ny klubb eller om den framtiden är hos oss det får vi se, sa AIK:s sportchef i förra veckan. 


Kabran kan ersätta Silva 

Om Silva försvinner kan han ersättas av Kevin Kabran, som numera håller till i IK Start Norge. Detta enligt uppgifter till SportExpressen. Inget är klart eller påskrivet i nuläget och AIK har ett par andra alternativ som de jobbar med, men förhandlingar pågår.  Den tidigare BP-spelaren lämnade Sverige förra säsongen för att gå till hårdsatsande Start. Men klubben åkte ur norska Eliteserien och spelar numera i andraligan. 

Förhandlingar pågår 

Kabran, som även kan spela vänsterytter, har tidigare kopplats ihop med bland annat Östersunds FK. Om nu Silva väljer AIK kan Kabran komma in som ersättare till den förre Sundsvallsanfallaren. 25-åringen skulle då konkurrera med Henok Goitom, Chinedu Obasi och Tarik Elyounoussi om en plats i anfallet. AIK möter AFC Eskilstuna i semifinal av Svenska cupen på söndag.