Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han kan bli första köpet efter guldet

Har Emir Kujovic gjort sin sista match i Norrköping? Foto: Christer Thorell / All Over Pre
Gudni Fjoluson. Foto: Nils Jakobsson

GÖTEBORG/MALMÖ/STOCKHOLM. De nyblivna svenska mästarna IFK Norrköping hotas av spelarflykt.

Janne Andersson erkänner att telefonen gick varm under sommaren, och lagkaptenen Andreas Johanssons känsla är att flera spelare kommer att lämna.

Samtidigt kan SportExpressen avslöja att Gif Sundsvalls mittback Jon Gudni Fjoluson kan bli klubbens nästa värvning.

Det var många som överraskades av IFK Norrköpings framfart i allsvenskan tidigare under säsongen. Tränaren Janne Andersson säger efter den guldavgörande matchen mot Malmö att han började tro på titeln först i början av augusti.

– Då stod det klart att vi inte var sämre än de andra lagen. Att vi är bättre kan vi inte garantera, men vi är inte sämre.

Och Andersson erkänner nu också att det lag som firade guldet tillsammans på Swedbank stadion hade kunnat se annorlunda ut. Det hade kanske inte ens blivit ett guld, om Norrköping valt att acceptera flera av de spelarbud som kom in under sommarens fönster.

– Jag kan säga, det ringde hela sommaren. Men vi sa att vi håller emot och ska ge laget chansen att prestera i höst. Det ringde flitigt kan jag säga, det fanns inte en spelare det inte fanns bud på, säger Andersson.

Han kan bli nya värvningen

Och SportExpressen kan avslöja vilken spelare som kan bli Norrköpings första värvning, i positionen som svenska mästare.

Mittbacken David Boo Wiklander sitter på ett utgående kontrakt och kommer troligtvis att lämna klubben.

IFK Norrköping jagar också en förstärkning och enligt vad SportExpressen erfar finns Gif Sundsvalls mittback Jon Gudni Fjoluson högt upp på Norrköpings önskelista över tänkbara värvningar.

Den 26-årige islänningen har varit en viktig kugge i Gif Sundsvalls lagbygge men har aviserat att han lämnar klubben som bosman nu efter säsongen. Han jagas av flera lag i Skandinavien, enligt agenten Magnus Agnar Magnusson.

– Jag kommenterar aldrig specifika klubbar men Jon Gudni har haft mycket bra säsong och det är naturligt att det finns intresserade klubbar. Det är klubbar i Sverige och även den del från övriga Skandinavien, säger Magnusson.

"Vet vad folk tjänar"

Och Guldtränaren Andersson hintar om att flera spelare faktiskt kan komma att lämna klubben.

– Jag hoppas att de är kloka och värderar läget på ett bra sätt. Det är en del i den här processen, nu måste de bli spelare som kliver nästa steg.

Lagkaptenen Andreas Johansson har också en liknande känsla.

– Det är klart att alla som spelar fotboll, drömmen är att spela i de stora ligorna. Det är klart att en del i fotbollen är ekonomi också. Du tjänar inte de pengarna i allsvenskan och IFK Norrköping. Ni vet själva vad folk tjänar utomlands.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!