Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han har inte tränat och är inte aktuell”

Smajl Suljevic.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Imad Khalili står tillsammans med Hammarbys sportchef Jesper Jansson utanför Gavlevallen där han förhördes av polis efter att ha blivit skallad.Foto: ANEL AVDIC

Drygt tre veckor har gått sedan Smajl Suljevic skallade Imad Khalili utanför Gavlevallen efter matchen mellan Dalkurd och Hammarby.

Samtidigt som polisutredningen pågår meddelar Dalkurd att spelaren fortfarande inte är redo för spel:

– Just nu är han inte aktuell, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil.

Det var efter matchen mellan Dalkurd och Hammarby som det utbröt tumult vid spelarbussarna utanför Gavlevallen. Smajl Suljevic och Imad Khalili hade hamnat i flera ordväxlingar under slutet av matchen mellan Dalkurd och Hammarby.

Och när spelarnas träffades utanför Gavlevallen slutade det med att Suljevic skallade Khalili. Polis kallades till platsen och förhörde bland annat Khalili om händelsen och kort därefter berättade sportchefen Jesper Jansson att man polisanmält händelsen.

– Det var solklart att polisanmäla för misshandel, jag har fått scenariot berättat för mig att Imad blev skallad efteråt. Det mest förvånande är att det händer 45 minuter efter slutsignalen, jag har aldrig varit med om något liknande, sa Jansson till SportExpressen

Polisutredning pågår

Några dagar efter tumultet utanför Gavlevallen meddelade Dalkurd i ett pressmeddelande att man stängt av Smajl Suljevic från träningar och matcher.

"Efter matchen mellan Dalkurd FF och Hammarby IF måndag den 27 augusti inträffade en incident utanför Gavlevallen där vår spelare Smajl Suljevic var inblandad. Föreningen har sedan dess gjort en utredning och vi har tagit ett beslut att stänga av Smajl Suljevic tills vidare, från såväl träning som match", skrev Dalkurd på sin hemsida.

Sedan dess har Suljevic tränat på egen hand. Samtidigt pågår en polisutredning för fullt där en rad förhör har hållits under de senaste veckorna.

– Man inväntar fortfarande rättsintyget från läkaren och så ska man hålla ett par kompletterande förhör. Det finns inget hos åklagaren ännu, säger Mikael Hedström, presstalesperson polisregion Mitt.

”Suljevic inte aktuell för spel”

Smajl Suljevic har varit avstängd från träningar och matcher i drygt tre veckor. Enligt Dalkurds sportchef Adil Kizil kommer han inte att spela kvällens bortamatch mot Kalmar. 

– Just nu är han nog inte aktuell. Han har inte tränat med laget och är inte aktuell, säger sportchefen till SportExpressen.

Adil Kizil fortsätter:

– Tiden sedan det hände har varit bra. Vi har pratat med Smajl och han har tränat på och haft en dialog med klubben hela tiden. Han är på rätt spår, det är en fin människa i grunden och han har skött sig bra under de här veckorna.

Har ni vidtagit andra åtgärder?

– Nej, inget mer än så. Han har haft kontakt med klubben, tränarna och fyspersonalen där han tränat på egen hand. Han följer ett träningsprogram som vi satt upp för honom och samtidigt har föreningen haft en dialog med honom.

När är han aktuell för spel?

– Vi kommer ha en dialog med Smajl när vi tycker att han är redo och när Smajl själv känner att han är redo. Han känner att den här pausen varit välbehövlig och att det var bra. När alla inblandade känner att han är redo så kommer vi göra en ny bedömning.