Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han har hört av sig och bett om ursäkt”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Eric Kahl har varit borta från spel i över en månad. Efter bakslag i rehabiliteringen är han försiktigt optimistisk till spel mot Bajen.

Samtidigt har han lagt den tuffa tacklingen från Richard Magyar bakom sig.

– Han har bett om ursäkt, säger Kahl.

Eric Kahl har inte spelat en match sedan cupderbyt mot Hammarby i svenska cupens gruppspel. Försvararen har dragits med en skada efter den tackling han fick av Hammarbys Richard Magyar som resulterade i ett rött kort. 

Trots bakslag i rehabiliteringen förklarar Kahl att han lagt händelsen bakom sig och fokuserar på att bli frisk.

– Jag fick en skada efter tacklingen (i derbyt mot Hammarby) och jag gjorde min rehabilitering. Sedan försökte jag och det medicinska teamet göra allt i vår makt så att jag kunde vara tillbaka så snabbt som möjligt men tyvärr blev det ett litet bakslag kan man säga. Det är sånt som händer. Nu är vi extra försiktiga, säger han.

Fått en ursäkt

Har situationen och tacklingen du fick i derbyt påverkat dig på något sätt?

– Nej, det skulle jag väl inte säga. Det är sånt som händer på planen, det var en tuff tackling, och det var otur att jag var där just då. Magyar har bett om ursäkt och jag har tagit emot den ursäkten sedan har vi gått vidare. Han skickade ett meddelande till mig.

Hur har de här veckorna varit för dig?

– Det har varit frustrerande så klart, man vill vara ute på planen och hjälpa grabbarna, men sånt är livet som fotbollsspelare, ibland är man skadad. Man får ha tålamod.

Kommer du kunna spela mot Hammarby?

– Det får vi se. Vi ska göra ett sista test inför trupputtagningen innan matchen.

Vad är känslan nu?

– Det är positivt känner jag, speciellt efter den senaste veckan, och det känns bättre med tanke på skadan jag haft. Det är bättre än förra veckan, vilket är skönt. 

”Gäller att vara bäst i Stockholm”

Kahl tillägger:

– Jag hoppas kunna spela på söndag. Jag vill alltid spela men vi får se, man ska inte vara sur heller om man inte blir uttagen, men vi får se.

Efter förlusten mot IFK Göteborg blir derbyt extra viktig, menar Kahl.

– Vi vill komma tillbaka efter förlusten. Killarna är hungriga, det ser man på träningarna. Det märks att det är derbyvecka. Alla är taggade och det är lite tuffare dueller.

– Det är viktigt att vinna, det är ett derby, och det gäller att vara bäst i Stockholm. Det är en viktig match för våra supportrar och alla i laget vill vara bäst i Stockholm.