Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han försöker plocka bort mig – oschysst”

Här får Dimitriadis rött kort – se situationen
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Panos Dimitriadis fick rött kort efter en duell med Christoffer Nyman. 

Ett domslut AIK-backen tycker var hårt.

– Det är hårt. Han (Nyman) försöker plocka bort mig på ett oschysst sätt, säger AIK-försvararen efteråt.

AIK låg redan under med 0-1 hemma mot IFK Norrköping när laget åkte på en mycket tung smäll i andra halvlek. Panajotis Dimitriadis visades ut. Dimitriadis drog ner Christoffer Nyman som var på väg att komma fri med Oscar Linnér i AIK-målet – och domaren visade upp det röda kortet direkt.

– Vi har sett bilderna efteråt och det är precis som vi såg det där och då. Blir inte han (Totte Nyman) neddragen har han fri sikt mot mål och då är det ju en målchans, säger huvuddomaren Bojan Pandzic efter matchen.

Dimitriadis om röda kortet: ”Det är för hårt”

Hur mycket ger Nyman i situationen mot Panos så att säga?

– Absolut finns det kamp i situationen men jag tycker det inte finns något ojust alls där (från Nyman) utan han är på väg förbi och blir rejält neddragen. Så att det var det vi såg på planen och det var det vi såg efteråt, så det bekräftades.

AIK-försvararen håller inte med domaren.

– Min första känsla är att det är hårt. Först och främst är det en situation tidigare där han blåser emot mig, en liknande situation, det var samma sak. Han (Nyman) går rätt in i mig, det blir en 50/50-duell och det kan vara så att jag håller lite grann men det är inte tillräckligt för rött kort, säger Dimitriadis.

Hur mår du när du vandrar av planen efter röda kortet?

– Det är tufft. Vi ligger under med 0-1 och kämpar för att komma tillbaka i matchen. Det känns jobbigt att lämna planen så där, speciellt när man inte kan påverka matchen. Lagkamraterna gör det bra men det känns som att de får de jobbigt på grund av utvisningen. Det känns lite för jävligt.

”Försöker plocka mig bort mig oschysst..”

Christoffer Nyman tycker att situationen var 50/50 och medger dessutom att han blev lite förvånad när Pandzic drog fram det röda kortet.

– Min första instinkt är att jag blir förvånad, sedan har jag inte situationen helt i huvudet. Vi hamnade i en duell, jag ramlade och sedan kom det röda. Men jag vart förvånad. Det är väl egentligen en 50/50-duell, säger Peking-spelaren.

Panajotis Dimitriadis tycker att Nyman springer rätt in i honom.

– Jag kollar på bollen meden Totte springer rätt in i mig. Han försöker plocka bort mig på ett oschysst sätt, sedan tycker jag att det blir en duell där vi båda faller, men han faller inte för att jag håller i honom utan vi faller tillsammans. Det är för att båda knuffar, det är 50/50. Det är hårt. Det hade absolut inte behövt vara rött kort.

I och med det röda kortet missar Panajotis Dimitriadis stormatchen mot Malmö FF på söndag. Anton Salétros missar även han matchen på grund av avstängning.