Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir ny kommentator: ”Det känns spännande”

Så spelas allsvenskan i fotboll 2020
Pelle Bäckman.Foto: BILDBYRÅN
Fjolårets allsvenska mästare Djurgården.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Discovery och Dplay satsar inför allsvenskan och superettan 2020. 

Nu har kanalen gjort klart med kommentatorn Pelle Bäckman. 

Premiären för allsvenskan och superettan närmar sig. Nytt för i år är att Discovery Networks Sweden och Dplay har tagit över sändningsrättigheterna - och inför den kommande säsongen har de gjort klart med ett antal nya ansikten i rutan. 

Bland annat har de värvat experterna Jens Fjellström och Alexander Axén, samt reportern Camilla Enström. 

Nu har de gjort klart med ett nytt namn till teamet. Det handlar om kommentatorn Pelle Bäckman, som jobbat för flera olika mediehus tidigare, och som fortsättningsvis också kommer jobba för SVT. 

– Det är spännande, efter tio år på NENT blir det nya chanser med andra rättigheter att jobba med, säger Bäckman. 

Vad var det som lockade dig till Discovery?

– Helt klart den svenska fotbollen i kombination med olympiska spel. Många av medarbetarna har jag jobbat med tidigare och de var som jag minns det i alla fallsköna kolleger, säger han och skrattar.  

Du har arbetat med många stora rättigheter, vad hoppas du kunna bidra med till Discovery? 

– Jag har ju kommenterat mycket i mängd och med spets, Premier Leaguematcher på plats i England, ishockey-VM från Slovakien i våras till exempel, så det ger bra trygghet och grund som behövs till detta. Tillsammans blir vi ju nu ett rutinerat gäng på Discovery i ett läge när det riktas ett skarpt lampljus mot kanalen som tar allsvenskan och superettan. 

Vad ser du fram emot mest när det kommer till allsvenskan och superettan?

– Drömmen om Örjans Vall! Jag har kommenterat på San Siro, och Old Trafford men aldrig varit på den klassiska arenan i Halmstad. Det handlar om att få vara nära, på arenorna, träffa spelare och tränare. Kunna haffa Rikard Norling på Ica Maxi och surra om kommande match kanske. 

Hur ser du Discoverys satsning med allsvenskan och superettan? Har du koll på dina nyblivna kolleger?

– Varje aktör som tar över nya rättigheter i det här gemet brukar satsa maximalt för att ta det till nästa nivå, Discovery är inget undantag. Kollegorna har jag bra koll på. Jonas Dahlquist och jag har pluggat Samtidshistoria ihop för 100 år sen, och här är vi nu! Många i Discoverygänget har dessutom rätt nyligen jobbat jobbat med den svenska fotbollen men på andra kanaler, säger Pelle Bäckman.

Marcus Törngren, redaktionschef på Discovery Networks Sweden, säger: 

– Pelle är en mycket skicklig kommentator med bra energi. Han har dessutom rutin som producent och kommer bidra till en skön stämning i gruppen. Vi får stor nytta av Pelle under det massiva sportår Discovery går till mötes.