Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han blir nästa spelare som tvingas att lämna

Lars Mendonca-Fuhre Foto: Andreas Sandström
Foto: Andreas Sandström

Hammarby fortsätter att rensa i spelartruppen.

Enligt uppgifter till SportExpressen har nu mittfältaren Lars Mendonca-Fuhre fått beskedet om att han bör söka sig en ny klubb - och att han inte ingår i Bajens framtidsplaner.

- Alla frågor som rör vår spelartrupp tar vi senare, säger sportchefen Mats Jingblad.

Efter att säsongen 2015 slutade med en elfteplats i allsvenskan för nykomlingen Hammarby har flera spelare lämnat klubben. Bajen valde att inte förlänga kontrakten med Pablo Pinones-Arce, Viktor Nordin och Jan-Gunnar Solli.

Dessutom har Jakob Orlov återvänt till Brann efter att ha varit utlånad från den norska klubben sedan i somras. Där har klubbarna förhandlat men just nu ser övergången ut att spricka då parterna är långt i från varandra.

Nu ser det ut som om ytterligare en spelare kan vara på väg bort.

Norske mittfältare Lars Mendonca-Fuhre, 26, som dragits med en del skadeproblem senaste tiden, har fått beskedet att han inte ingår i Hammarbys planer och bör söka sig en ny klubb.

Jingblad fåordig om Mendonca-Fuhres framtid

Enligt uppgifter till SportExpressen fick spelaren beskedet för ett par veckor sedan.

Han har ytterligare ett år kvar på sitt kontrakt och gjorde sju mål på 30 matcher när han var en starkt bidragande orsak till att Bajen gick upp i allsvenskan förra säsongen.

Det här året har han dock haft det tyngre och på sina 14 matcher har han bara startat en enda.

Hammarbys sportchef Mats Jingblad befinner sig just nu på semester och är fåordig när Mendonca-Fuhres framtid kommer på tal

- Alla frågor som rör vår spelartrupp tar vi senare. Jag är på semester just nu, säger han.

Tidigare år har Thomas Guldborg-Christensen och Marko Mihajlovic fått samma besked. I båda fallen slutade det med att Hammarby köpte ut spelarna från sina respektive kontrakt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!