Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han är nära att värvas till HIF som ersättare

Albert Ejupi - här i Varbergströjan förra säsongen.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs Brandur Hendriksson blir borta resten av säsongen på grund av en knäskada - det tvingar klubben att värva omgående.

SportExpressen kan nu avslöja att Helsingborg är väldigt nära att göra klart med Albert Ejupi, 29, som ansluter till klubben som bosman.

Om allt går som det ska med läkarundersökningen blir det officiellt inom kort.

Helsingborgs IF har drabbats av två tunga skador på träningslägret i Marbella. Wilhelm Loeper har ådragit sig en fotskada och blir borta mellan två till tre månader från spel.

Desto tyngre besked fick Brandur Hendriksson, 26. Helsingborg meddelar att hans knäskada håller honom borta från spel resten av säsongen.

– Vid en ny undersökning under gårdagen bekräftades att Brandurs knäskada måste åtgärdas med en operation. Han beräknas därmed inte kunna återgå till fotboll under innevarande säsong, säger klubbens lagläkare Harald Roos till klubbens hemsida.

Här är ersättaren

Samtidigt öppnar sportchefen Andreas Granqvist för nya värvningar.

– Vi har en bred trupp men också väldigt bra koll på marknaden. Med skador på tongivande spelare kan det bli aktuellt att ta in ersättare, säger sportchef Andreas Granqvist.

Skadeläget tvingar nu Granqvist att agera och förstärka truppen, med bara några veckor kvar till den allsvenska premiären borta mot Hammarby i allsvenskan.

Nu kan SportExpressen avslöja att Helsingborg är väldigt nära att värva in mittfältaren Albert Ejupi, som närmast kommer från Varbergs Bois. Spelaren är överens med klubben om det personliga kontraktet och det som återstår är en läkarundersökning samt kontraktsskrivning. Går allt som det ska presenteras Ejupi därefter som HIF-spelare.

Albert Ejupi i kamp med Mjällbys Viktor Gustafsson förra säsongen.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Albert Ejupi.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Nobbade utländska bud

Ejupi har sedan han lämnade Varberg varit kontraktslös och under vintern var hans prioritet att hitta en klubb utomlands. Spelaren har för Fotbollskanalen bekräftat att han tackat nej till anbud från Grekland.

– Jag har faktiskt tackat nej till det. Det ekonomiska var inte det jag ville. Jag har inte hittat någon klubb än. Jag har haft förslag utomlands, men det har inte varit något som fallit mig i smaken. Det är några få länder där det finns intresse, men inget konkret än så länge.

Albert Ejupi anslöt till Varbergs Bois inför säsongen 2018. Sedan dess har han gjort över 110 matcher för Hallandslaget och gjort tio mål samt sex framspelningar. Ejupi har tidigare i karriären representerat både Kristianstad FC och Mjällby AIF.