Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han är nära att ersätta Isaksson i Djurgården

Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Djurgården är bara detaljer från att göra klart med Andreas Isakssons ersättare. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Djurgården överens med Haugesund om Per Kristian Bråtveit, 22. 

Den förre U21-landslagsmålvakten kommer till Stockholm i dagarna för den obligatoriska läkarundersökningen och kan skriva på inom kort. 

- Vi har tittat på ett par målvakter från Norge, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Andreas Isaksson valde att avsluta sin fotbollskarriär i år.  Efter 133 A-landskamper, 134 allsvenska matcher, två SM-guld och två cuptitlar valde 37-åringen att lägga skorna på hyllan. 

Han avslutade sin karriär i Djurgården och tackades av stort efter hemmasegern mot Sirius den 11 november.  Därmed står Djurgården utan förstemålvakt inför kommande säsong och jakten på Isaksson ersättare har varit intensiv. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger 

Före detta U21-landslagsmålvakt 

Men enligt SportExpressens uppgifter är nu klubben bara detaljer från att göra klart med en ny förstemålvakt till nästa säsong. Djurgården är överens med Haugesund om övergångssumman för Per Kristian Bråtveit. 

22-åringen har meriter från det norska U21-landslaget och har över 107 matcher i norska högstaligan trots sina 22 år. 

Ska genomgå läkarundersökningen

Bråtveit väntas anlända till Stockholm under onsdagen där han ska genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. Går allt bra planerar Djurgården att presentera honom officiellt inom de närmaste dagarna. 

Sportchefen Bosse Andersson medger att en lösning på målvaktsfrågan kan vara på väg att närma sig, men vill inte kommentera några namn. 

- Vi har tittat på ett par målvakter, bland annat i Norge. Det kan jag bekräfta. Sedan får tiden utvisa vad som händer, säger han. 

Har ni ett huvudspår som ni går för?

- Ja, vi har en prioriteringsordning. 

Under gårdagen var också Alsak Fonn Witry, högerback från Ranheim, och besökte Djurgården. Han genomgick också den obligatoriska läkarundersökningen och allt är klart för en övergång. Men där ska Witry tänka över sitt beslut ytterligare några dagar. 

Norska Rosenborg, där Witry tidigare spelat, är också intresserade av att värva spelaren.