Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han är nära att bli nästa AIK-värvning

Joel Ekstrand.Foto: PATRIK LUNDIN
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

AIK har gjort klart med Stefan Silva. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu AIK också nära att värva mittbacken Joel Ekstrand - som kan presenteras inom de närmaste veckorna. 

- Det är spekulationernas tid på året och spelare som inte spelar i AIK är inte min sak att kommentera, säger sportchefen Björn Wesström.

AIK gjorde tidigare i dag klart med Stefan SIlva som bosmanspelare. Han kommer närmast från spel i Palermo - där han haft en tung tid och knappt spelat något alls. Innan dess spelade han i Gif Sundsvall där han var en nyckelspelare i Giffarnas lagbygge. 

Stefan Silva presenterades under dagen 

Silva presenterades under tisdagen och är med på AIK:s första träning under morgondagen. 

– Stefan är en offensivt balanserad spelare som är avig och ett tydligt hot att hantera för såväl etablerade som utspridda försvar. Han utgår i en position som forward från säsongsstarten, men vi ser också potentialen i att han även kan spela som mittfältare beroende på vilken balans som vi önskar. Stefans historia har stark förankring i Rissne och det är glädjande att konstatera att spelare från Stockholms förorter fortsätter att vara en del i utvecklingen av AIK Fotboll, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till AIK:s officiella hemsida

AIK nära värva Joel Ekstrand

Nu är AIK på väg att göra ytterligare ett nyförvärv. Enligt SportExpressens uppgifter är mittbacken Joel Ekstrand nära att skriva på för klubben. AIK har sålt Noah Sonko-Sundberg till Östersund och har en plats ledig för att ta in en mittback. 

Där talar allt för att Ekstrand kommer in, men inte inom de närmaste dagarna utan det kan komma att bli en presentation i nästa vecka. Ekstrand kommer som bosman. 

- Det är spekulationernas tid och spelare som inte spelar i AIK är inte min sak att kommentera, säger sportchefen Björn Wesström. 

Ekstrand kommer närmast från en sejour i Roterham i The Championship. Innan dess lämnade han Watford för Bristol City. Han såldes 2011 från Helsingborg till Udinese i Serie A för omkring 15 miljoner kronor.