Joel Ekstrand. Foto: PATRIK LUNDINJoel Ekstrand. Foto: PATRIK LUNDIN
Joel Ekstrand. Foto: PATRIK LUNDIN
Foto: NILS PETTER NILSSONFoto: NILS PETTER NILSSON
 Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Han är nära att bli nästa AIK-värvning

Publicerad

AIK har gjort klart med Stefan Silva. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu AIK också nära att värva mittbacken Joel Ekstrand - som kan presenteras inom de närmaste veckorna. 

- Det är spekulationernas tid på året och spelare som inte spelar i AIK är inte min sak att kommentera, säger sportchefen Björn Wesström.

AIK gjorde tidigare i dag klart med Stefan SIlva som bosmanspelare. Han kommer närmast från spel i Palermo - där han haft en tung tid och knappt spelat något alls. Innan dess spelade han i Gif Sundsvall där han var en nyckelspelare i Giffarnas lagbygge. 

Stefan Silva presenterades under dagen 

Silva presenterades under tisdagen och är med på AIK:s första träning under morgondagen. 

– Stefan är en offensivt balanserad spelare som är avig och ett tydligt hot att hantera för såväl etablerade som utspridda försvar. Han utgår i en position som forward från säsongsstarten, men vi ser också potentialen i att han även kan spela som mittfältare beroende på vilken balans som vi önskar. Stefans historia har stark förankring i Rissne och det är glädjande att konstatera att spelare från Stockholms förorter fortsätter att vara en del i utvecklingen av AIK Fotboll, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till AIK:s officiella hemsida

AIK nära värva Joel Ekstrand

Nu är AIK på väg att göra ytterligare ett nyförvärv. Enligt SportExpressens uppgifter är mittbacken Joel Ekstrand nära att skriva på för klubben. AIK har sålt Noah Sonko-Sundberg till Östersund och har en plats ledig för att ta in en mittback. 

Där talar allt för att Ekstrand kommer in, men inte inom de närmaste dagarna utan det kan komma att bli en presentation i nästa vecka. Ekstrand kommer som bosman. 

- Det är spekulationernas tid och spelare som inte spelar i AIK är inte min sak att kommentera, säger sportchefen Björn Wesström. 

Ekstrand kommer närmast från en sejour i Roterham i The Championship. Innan dess lämnade han Watford för Bristol City. Han såldes 2011 från Helsingborg till Udinese i Serie A för omkring 15 miljoner kronor. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag