Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Han är het – lätt att bli upphetsad”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Djurgården forcerade för ett ledningsmål. 

Då tog matchen ett uppehåll efter att Oscar Jansson fick ont. 

– Det finns lägen i fotbollsmatcher som man mår bra av att försöka bryta momentum, säger Rikard Norling. 

Djurgården tappade två väldigt viktiga poäng i jakten på SM-guldet. Dif tog förvisso ledningen i den första halvleken genom Kalle Holmberg men matchen slutade 1-1 och man ligger fortsatt efter Malmö FF i tabellen.   

I den andra halvleken forcerade bortalaget för ett ledningsmål, men Oscar Jansson storspelade och 1-1 stod sig. I den 70:e matchminuten, när Dif tryckte på rejält, fick Jansson ont och satte sig ned på gräset. Det fick Djurgårdens spelare att ilskna till och lagkapten Magnus Eriksson sprang förbi Peking-bänken och skrek några ord mot Rikard Norling. 

Norling: ”Inte det klokaste”

Efter matchen fick Norling frågor om situationen och han var tydlig: 

– Magnus (Eriksson) sprang förbi och hade åsikter om det. Han (Oscar Jansson) fick en ordentlig snyting när han räddade med pilisnoppen, då sa jag lägg dig ned och ta hand om den senare. Det är så jag ser på det.

Det var inte medvetet?

– Det finns lägen i fotbollsmatcher som man mår bra av att försöka bryta momentum sedan kan det te sig på olika sätt. Att det var så i detta fall vill jag inte gå in på. Att ta snabba inkast när Djurgården vrider på är inte det klokaste.

Thomas Lagerlöf var likgiltig. 

– Jag kan inte göra något åt det. Magnus är het och det är lätt att bli upphetsad. Drar man medvetet ned tempo har motståndaren respekt för att vi vrider upp det. Jag tar det som beröm för att vi är duktiga.

Eriksson svar till Norling

Magnus Eriksson om situationen:

– Det var en bra timeout! säger han och skakar på huvudet.

Sedan fortsätter Djurgårdens lagkapten:

– Vi kanske hade gjort samma sak men vi hade ett väldigt momentum i matchen, förmodligen hade vi gjort samma sak, men Rikard fick sig en liten passning, det var med glimten i ögat.

Hur frustrerande var det?

– Fotboll är taktik och Norrköping kände att dom var jättepressade där och då. Det är inget konstigt i sig.

Vad svarade Rikard på din ”passning”?

– Han log.

Rikard sa på presskonferensen att Jansson hade ”ont i pilisnoppen”. Köper du förklaringen?

– Ah! Det var ju typ tio minuter innan, sånt går över på tre minuter.

Efter ett par sekunder utvecklar Eriksson sitt resonemang.

– Det var extra påtagligt med tanke på pressen vi hade på dom. Man kan vända och vrida på det hur många gånger som helst, det är inget man är bitter över, för det är en del av spelet. Det är street smartness på en bra nivå. Där och då var det väldigt frustrerande men det är fotboll och såna saker händer. Norrköping är ganska ärligt om det själva tror jag.

Kalmar sänkte Örebro SK