Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Rosenberg är klass – är på en annan nivå”

Nikola Djurdjic Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nikola Djurdjic och Vidar Örn Kjartansson har svarat för åtta av Bajens 18 mål.

Han tycker att de bildar en av allsvenskans bästa offensiva duo.

Men inte bättre än Malmö FF och Markus Rosenbergs.

– Rosenberg är klass. Han är elit. Han är på en annan nivå, säger Djurdjic.

Hammarby tog fjärde raka segern i allsvenskan när man krossade Östersunds FK med solklara 4-0 på hemmaplan. Efter halvtimmen spelad hade Bajen 3-0.

Då hade Jeppe Andersen, Vidar Örn Kjartansson och Nikola Djurdjic noterats för ett mål vardera. I den andra halvleken punkterade Muamer Tankovic matchen till 4-0.

Hammarby har därmed gjort 18 mål på nio matcher i allsvenskan, vilket är lika många som IFK Göteborg. Djurdjic och Kjartansson har producerat åtta av målen. Samtidigt skuggar Malmö FF med sina 16 mål total, dock med en match mindre spelad just nu.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Enligt Djurdjic är bildar han och Kjartansson en av allsvenskans bästa offensiva duo. Men han erkänner samtidigt att ingen är i paritet med Markus Rosenberg och Malmö FF.

– Vi hade en tuff start då vi inte gjorde så många mål men nu har vi momentum och så många spelare som kan göra mål. Det var viktigt att Jeppe Andersen fick göra mål mot Östersund. Jag hoppas att någon av backarna kan göra mål framöver, det gör det lättare för oss. Men offensivt så är jag och Vidar Örn Kjartansson där uppe och nosar på Markus Rosenberg och vem som nu brukar spela med honom. Jag kan dock inte säga att någon är bättre än ”Mackan” och hans anfallspartner. Aldrig, säger ”Niko”.

Djurdjic hyllar Markus Rosenberg

Varför?

– Rosenberg är klass. Han är elit. Han är på en annan nivå. Det är en spelare som är en nivå bättre än hela allsvenskan. Han är otrolig i mina ögon.

Du och Kjartansson då?

– Vi är där uppe och nosar. Vi kommer sakta men säkert och vi har hittat kemin. Det känns som att vi kan göra mål när som helst. Allt handlar om att ta poäng nu med tre matcher kvar till uppehållet. Jag längtar till derbyt och IFK Göteborg. De har ett spännande lag och vi har en plan för dem också.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Djurdjic: ”Who let the dogs out?”

Djurdjic tror att tabellen kommer dela upp sig betydligt mer under kommande omgångar i allsvenskan.

– Nu kommer tabellen dela upp sig mer. Bottenlagen kan också överraska, men jag tror att tre eller fyra lag kommer rycka ifrån.

Kommer Hammarby haka på?

– Definitivt. Efter vår första halvlek i dag så vore det konstigt och fel av mig att säga något annat. Vi har väldigt mycket i oss, vi går för det.

Nikola Djurdjic avslutade sedan intervju i den mixade zonen med att hylla Hammarbys presspel mot Östersund. Enligt honom höll det internationell klass trots att många pratat om hur svårt det är att pressa på konstgräs, där spelet går väldigt fort.

– Vi har det i bakhuvudet. Men i dag var det som att ”who let the dogs out?” Det var internationell klass på vårt presspel i dag och det var så lätt att göra det för att alla synkade i pressen. Det var aldrig en spelare som gick ensam, utan det var alltid tre eller fyra som gick samtidigt.