Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bergstrand: ”Han är Blåvitts bästa spelare”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

IFK Göteborg sänkte Elfsborg med 3-0.

Både Benjamin Nygren och Patrik Karlsson Lagemyr hade stor uppvisning.

Det är två spelare som Djurgården får se upp med, menar Kim Bergstrand.

– Han är IFK Göteborgs bästa spelare, säger han.

Både Djurgården och IFK Göteborg tog sin första seger den här säsongen i den andra allsvenska omgången. För Blåvitt blev det en klar 3-0-seger hemma mot Elfsborg.

I den matchen hade Patrik Karlsson Lagemyr och Benjamin Nygren stor uppvisning, med varsitt mål och en framspelning på 17-årige Nygren.

Bergstrand: ”Han är deras bästa spelare”

Djurgårdens tränare, Kim Bergstrand, lyfter ett varningens finger för IFK Göteborgs offensiva duo som imponerat på honom.

– Benjamin Nygren gjorde riktigt bra grejer även matchen innan där mot AFC. Det är en spännande spelare definitivt, säger han och fortsätter.

– Jag tycker Patrik Karlsson-Lagemyr är jävligt lurig. Han är IFK Göteborgs bästa spelare. Robin Söder börjar komma i form och de kan använda varandra på ett bra sätt. Det får vi förhålla oss till, men vi har bra spelare också.

Patrik Karlsson Lagemyr sätter 1-0 på Elfsborg. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vad säger du om Blåvitts insats mot Elfsborg?

– Det känns mer som gamla IFK Göteborg. Sist mot Elfsborg spelade Blåvitt ett väldigt bra kontringsspel och försvarade sig med en fembackslinje, det såg ut som ett 5-4-1. Jag tycker att man gjorde det bra, sedan har man otroligt bra kvalitet på de fyra offensivaste spelarna som både har snabbhet och kombinationsförmåga. Det kändes mer som ett IFK Göteborg som satsade på kontringar än possession.

Bergstrand fortsätter.

– Jag tror inte att Poya Asbaghi kommer ändra för mycket.

Bergstrand hyllar insatsen mot ÖSK

Samtidigt känner Kim Bergstrand att Djurgårdens seger borta mot Örebro gav laget en självförtroendeboost. Laget gjorde tre mål och släppte knappt till en målchans.

– Det var mycket som var positivt. Vi släppte inte till någonting bakåt och hade åtminstone tio riktigt bra målchanser. Helheten var väldigt bra i och med att vi inte släppte till något bakåt. Vi hade en mycket bättre rytm i spelet, det hade vi i delar av Sundsvallsmatchen också, men då höll vi inte ihop det, säger han.

Hur känns det för dig och Tolle att grunden satt sig hyfsat fort?

– Det har bara gått två matcher och det är tidigt att dra slutsatser. Men vi tycker att vi har en bra högstanivå, sedan gäller det att bli jämn och att fler spelare blir samspelta. Vi har kommit en bit, absolut, men det är svårt att veta. Vi jobbar varje vecka och varje dag för att bli bättre.