Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammershöy-Mistrati detaljer från Norrköping

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

IFK Norrköping är på väg att värva in en dansk profil.

Enligt Expressens källor är Vito Hammershöy-Mistrati, från rumänska Cluj, detaljer från en flytt till Norrköping.

Peking hoppas kunna presentera mittfältaren inom någon vecka ifall de sista pusselbitarna faller på plats.

Det var den 18:e januari som Expressen kunde avslöja att IFK Norrköping jobbade hårt på att värva in den danske mittfältaren Vito Hammershöy-Mistrati från rumänska Cluj.

Då förde parterna redan samtal om en affär. Hammershöy-Mistrati flyttade till det rumänska storlaget i somras men han ingår inte i tränarens Dan Petrescu planer.

Dessutom vill klubben göra sig av med spelaren på grund av att den rumänska ligans nya regler hindrar klubbarna från att ha obegränsat med utländska spelare i truppen.

Detaljer från IFK

En flytt till allsvenskan ligger nu nära till hands.

Enligt Expressens källor är Vito Hammershöy-Mistrati detaljer från att bli klar för IFK Norrköping som är överens med spelaren om det personliga kontraktet.

Även klubbarna ska vara överens om en övergångssumma och faller de sista pusselbitarna på plats i affären så hoppas IFK kunna presentera spelaren inom någon vecka så till vida att inget oförutsett inträffar mellan parterna.

Hammershöy-Mistrati är en mångsidig central mittfältare som även kan spela både som tia och som ytter i ett tremanna-anfall. 30-åringen är en meriterad dansk som gjort 120 matcher, 29 mål och 14 assist för Randers FC.

Nära vänsterback

IFK Norrköping har haft en hektisk vinter. Klubben har sålt Linus Wahlqvist och Jonathan Levi men strax innan nyår förlängdes Christoffer Nymans kontrakt. Än så länge har IFK värvat in Isak Ssewankambo och ynglingarna Kojo Peprah Oppong samt Stephen Bolma.

Expressen avslöjade tidigare under torsdagen att Norrköping slutförhandlar med vänsterbacken Marcus Baggesen från danska Silkeborg. Där är en affär nära att slutföras. Spelaren kan presenteras redan inom någon vecka.