Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarbyspelaren Edvin Kurtulus väljer svenska landslaget

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hammarbyspelaren Edvin Kurtulus har nu gjort sitt val. 

22-åringen vill representera Sverige i landslagssammanhang.  

Försvararen har tidigare spelat för Kosovo på U21-nivå, men efter att ha blivit kallad till A-landslaget har Kurtulus meddelat att han vill representera Sverige i stället, meddelar förbundet. 

- Jag och Edvin har pratat och haft ett bra samtal. Nu när han blivit uttagen till Kosovos A-lagstrupp har han behövt ta ett aktivt val vilket landslag han vill representera i framtiden. Jag är mycket glad över att det är Sverige som han valt, säger förbundskapten Janne Andersson. 

Stefan Pettersson, landslagschef, säger att Bajenspelaren kan ansluta till det svenska landslaget redan till nästa samling, om han blir uttagen. 

- Processen är i gång men innan FIFA lämnat sitt officiella beslut kan Edvin inte representera något landslag. Vi kan inte säga hur lång tid det tar men gör vad vi kan för att påskynda ärendet. Är det klart innan nästa samling är slut så är tanken att han kan ansluta till truppen, säger Stefan Pettersson, chef för herrlandslaget.