Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarbys talanger nära italienska Serie B

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Italienska Venezia är nära att värva två spelare från Hammarby. 

Enligt uppgifter till SportExpressen är även yttern Jonathan Jorge från Bajens P19-lag nära att bli klar för Serie-B-klubben. 

Därmed ser han ut att bli den förste talangen som lämnar Hammarby för den italienska klubben. Venezia förhandlar även med Hammarby angående Viktor Sluug. 

Venezia gjorde nyligen klart med svenske talangen Gabriel Sandberg från Nyköping BIS. 18-åringen blev klar i förra veckan och nu är den italienska klubben jakt efter fler svenska talanger. 

SportExpressen kunde under gårdagen avslöja att Venezia även var överens med Hammarby om talangen Viktor Sluug, 16. Där hade en rak övergång diskuterats där Hammarby kunde få upp till två miljoner kronor om alla bonusar gick in. 

Kan värva två talanger från Hammarby

Men Sluug har haft en del skadeproblem och om övergången blir av blir det i stället ett lån med köpoption. Klubbarna är redan överens där och det som återstår är för spelaren att komma överens om de personliga villkoren. Samtidigt har Venezia långt gångna förhandlingar även med en annan spelare i Hammarbys P19-lag. Det handlar om Jonathan Jorge, född 2003. Där är parterna överens om ett lån med köpoption och även där återstår förhandlingar om spelarens personliga kontrakt. 

Kan bli officiellt i dagarna 

Om allt faller på plats blir övergången officiell de närmaste dagarna. Hammarby ser utlåningarna som en win-win situation. Dels får man en summa för utlåningen och sedan kan man få en övergångssumma om det går bra för spelaren. Om Venezia inte utnyttjar optionen har spelarna fått erfarenhet från spel utomlands och kan komma tillbaka till klubben igen.