Erik Israelsson. Foto: Linnea RheborgErik Israelsson. Foto: Linnea Rheborg
Erik Israelsson. Foto: Linnea Rheborg
Nanne Bergstrand. Foto: Andreas L ErikssonNanne Bergstrand. Foto: Andreas L Eriksson
Nanne Bergstrand. Foto: Andreas L Eriksson

Hammarbys smäll - två missar heta derbyt

Publicerad

Här kommer den definitiva domen som försvagar Hammarby inför kvartsfinalen i Svenska Cupen mot AIK.

Varken lagkaptenen Johan Persson (ljumske) eller Erik Israelsson (lår) kommer till spel i det heta derbyt på Friends arena.

- De har varit tydligt hela veckan, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Duon har talat om att gör ett sista test på matchdagen för att se om det ändå skulle kunna bli spel.

Men de båda skadade centrala mittfältarna kommer alltså inte till spel mot AIK.

Det bekräftar nu Nanne Bergstrand.

- Johan Persson spelar inte. Erik kommer inte heller vara med. Inte heller Mats Solheim, som är långtidsskadad, säger Bergstrand.

Hur ser du på det?

- Det har jag räknat med. Det har varit tydligt under hela veckan, säger Bergstrand.

"Kennedy finns också"

- Det är det stället på planen vi har fler alternativ. Philip Haglund och Melker Hallberg finns ju.

Och Kennedy Bakircioglu?

- Kennedy finns också.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag