Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarbys överklagan avslås – tvingas betala böter

Rondo: Vilket lag får bäst utveckling i höst?
Jesper Jansson
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Akinkunmi Amoo
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Svenska Fotbollsförbundet dömde Hammarby att betala 350 000 i böter för övergången av Akinkunmi Amoo.

Klubben överklagade domen och nu står det klart att överklagan avslås, rapporterar Fotbollskanalen.

Det var i mars som Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) dömde Hammarby till att betala 350 000 kronor i böter efter övergången av Akinkunmi Amoo.

SvFF menade att Hammarby och spelarens agent Patrick Mörk hade brutit mot flera delar av förmedlarregelmentet när Amoo värvades från Sidos FC i Nigeria till Hammarby. Agenten Mörk ska ha agerat förmedlare för Amoo trots att spelaren var under 18 år, något som strider mot förmedlarreglementet. Följden? Mörk stängdes av från att agera förmedlare över hela världen under ett år och Hammarby ska betala böter på 350 000 kronor.

Domen står fast – tvingas böta

Stockholmsklubben överklagade domen till Riksidrottsnämnden, men de står fast vid SvFFs linje och Hammarby tvingas nu betala bötesbeloppet, rapporterar Fotbollskanalen.

Av central betydelse i detta fall är dock att Hammarby Fotboll AV har åsidosatt artikel 8.8 Förmedlarreglementet som har till syfte att skydda unga spelare, vilket är särskilt försvårande. Dessutom ska beaktas att Hammarby Fotboll AB är en elitklubb som det kan ställas höga krav på när det gäller kunskap om och efterlevnad av gällande regelverk”, skriver Riksidrottsnämnden i sitt beslut.

Agenten Patrick Mörk överklagade inte sin dom.