Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hammarbys miljonregn – Aidoo säljs till Spanien

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: PETER DE VOECHT / PHOTO NEWS / PANORAMIC/IBL PANORAMIC

Här är Hammarbys jackpot när Joseph Aidoo säljs från KRC Genk till Celta Vigo. 

Enligt SportExpressens uppgifter får Bajen omkring fyra miljoner kronor av övergångsumman när deras förre mittback går för omkring 80 miljoner kronor till den spanska klubben.

 

Lyssna på senaste avsnittet av Disco & Noa för mer silly season-nyheter och allt om Hammarbys jackpot på Aidoo-försäljningen.  

Den 24 juli 2017 sålde Hammarby mittbacken Joseph Aidoo till KRC Genk i Belgien. Övergångssumman landade på knappt 15 miljoner kronor. När förhandlingarna var klara hade klubben skrivit in en klausul som säger att Hammarby har rätt till mellan sex-sju procent av summan som överstiger summan om Aidoo säljs vidare. 

Och säljs vidare gör han nu, i alla fall om man ska tro uppgifter i både spansk och belgisk press. 

De har rapporterats under en längre tid att Aidoo är nära en övergång till Celta Vigo och La Liga. Övergångssumman landar på omkring 80 miljoner kronor och övergången kommer att bli officiell i slutet av veckan. 

Får fyra miljoner kronor

Det gör att Hammarby har rätt till omkring fyra miljoner kronor - och där ingår även soliditetsersättningen. Det finns en del avräkningar på summan som Bajen har rätt till plus att Genk inte får hela beloppet på 80 miljoner kronor direkt, och därför blir det ungefär fyra miljoner kronor som landar hos de grönvita. 

”Nära en lösning”

Spelarens agent Patrick Mörk vill inte bekräfta att något är klart, men att en lösning för Joseph Aidoo är nära. 

- Jag kan inte kommentera någon klubb eller så, men det kan vara nära en lösning. Flera klubbar har varit och är intresserade och det kommer nog klarna rätt snart och han kommer nog att gå till en av världens bästa ligor om allt går som det ska. 

Lyssna på Disco & Noa för mer silly season-nyheter och mycket mer i veckans avsnitt.