Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bajen-kaptenens ilska: ”Rött kort är helt sjukt”

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

IFK Göteborg slog Bajen med 3-1 och är nu klart för semifinal. 

Jeppe Andersen blev stor syndabock med en orsakad straff och rött kort. 

– Rött kort är helt sjukt, säger Andersen efter matchen.  

Jeppe Andersen inledde kvartsfinalmatchen mot Blåvitt på bänken men i den andra halvleken hoppade han in. 

Och det varade inte länge. 

För efter att ha varit på plan i endast sju minuter orsakade han en straff efter att ha dragit tröjan på Emil Holm. Och som det inte var nog fick han direkt rött kort eftersom det var en målchansutvisning. 

– Gult kort och straff kanske, men jag kan omöjligt se ett rött kort där, säger Hasse Backe i C more och fortsätter: 

Missade – men satte returen

– Det är inte som att han går in mot mål, han driver bollen ner mot kortlinjen.

Hosam Aiesh klev fram och missade straffen men satte returen till 1-1. 

Muamer Tankovic gav Hammarby ledningen efter 20 minuters spel. Detta efter en målvaktstabbe av IFK-keepern Giannis Anestis. 

I den första förlängningskvarten nådde inbytte Alexander Farnerud högst upp och nickade rakt på David Fällmans höjda arm vilket resulterade i ännu en straffspark. Den här gången var Aiesh stensäker och satte 2-1. Sargon Abraham fastställde slutresultatet till 3-1 minuter senare. 

”Har inte sett det”

Stefan Billborn var efter matchen besviken. 

–– Vi slarvar bort den här matchen, första halvlek borde vi gjort mer av. Vi är trubbiga och slarviga med bollen. Det är slarvigt, innerbacken försöker glidtackla vid sidlinjen och vi får kontring som blir rött kort

Vad säger du om det röda kortet?

– Jag har inte sett det. Låt han ta skottet i stället, när han blåser är det dålig vinkel dessutom. Jag tror inte att han gör mål om han skjuter där. Domaren säger att det var ”våldsamt”. Jag har svårt att se det på det sättet.

Jeppe Andersen var rasande efter matchen: 

– Det är väl okej att döma straff, det är nog straff. Men rött kort?! Det tycker jag är våldsamt. Jag vet inte varför domaren ger mig rött kort. Vad gör jag? Han säger att jag går in våldsamt, men det är konstigt i mina ögon, säger mittfältaren och fortsätter: 

Hur går snacket med domaren?

– Han säger att jag tar upp armbågen, som att jag ska försöka slå honom. Men så var det inte, jag ville ju inte slå honom. Jag tror det är därför han ger rött.

Vad kände du när du såg det röda?

– Jag blev förvånad. Jätteförvånad. Straffen kan jag acceptera, gult kort kanske. Men rött kort, det är helt sjukt om du frågar mig.