Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarbys krisdrag: Permitterar spelarna

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hammarby korttidspermitterar all personal kring A-laget – inklusive spelare och ledare.

Dessutom avstår spelarna runt 50 procent av sin lön framöver.

– De pengarna som spelarna avstår under våren kommer vi att betala ut senare under sommaren, säger vd:n Henrik Kindlund till klubbens hemsida.

I dag skulle allsvenskan ha börjat.

I stället står klubbarna inför en minst sagt tuff ekonomisk situation, bland annat på grund av de uteblivna intäkterna i samband med sina hemmamatcher.

Då meddelar Hammarby att de tagit beslutet att korttidspermittera samtlig personal inom sitt aktiebolag, det vill säga A-lagsverksamheten. Permitteringarna berör därmed såväl spelare som ledare i den allsvenska truppen.

– Vi har naturligtvis följt utvecklingen kring coronaviruset och ser att det här kommer att ge tydliga ekonomiska konsekvenser för oss. Det är för tidigt att dra några exakta slutsatser kring hur mycket det här kommer att påverka oss ekonomiskt, men verksamheten är i princip satt på paus nu och då anpassar vi vår organisation efter det läget, säger vd:n Henrik Kindlund till klubbens hemsida.

Hammarby permitterar spelarna

Kindlund berättar vidare att spelarna i A-truppen gått med på att avvara en stor del av sin lön under våren.

– Just nu har vi kontroll på kassaflödet fram till i sommar, även om det är tufft på grund av de uteblivna publikintäkterna så ser det ändå okej ut. Vi får stort stöd av våra supportrar och sponsorer vilket är väldigt positivt, säger han och fortsätter:

– Sedan har också spelarna i herrarnas A-lag gått med på att avstå runt 50 procent av sina löneutbetalningar fram till sommaren vilket också hjälper oss rejält när det gäller kassaflödet. De pengarna som spelarna avstår under våren kommer vi att betala ut senare under sommaren, säger Kindlund.

Förhoppningen är att kunna spela allsvensk fotboll inför storpublik på Tele 2 arena till sommaren.

– Som vi sagt tidigare är det ett tufft läge för alla i samhället, både för individer och organisationer. Vi kämpar på och hoppas att situationen förbättras och att vi kan komma i gång och spela matcher med publik under sommaren, säger han.