Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hammarbys besked – inför stora rysarderbyt

Höjdpunkter: Hammarby-Örebro
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Imad Khalili är förmodligen tillbaka till derbyt – men Johan Wiland är osäker. Kommande dagar blir avgörande för målvaktens medverkan mot Djurgården.

– Jag säger varken ja eller nej på den frågan, svarar Wiland om han är spelklar.

Fyra omgångar kvar av allsvenskan och på söndag spelas säsongens sista Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby.

På torsdagen genomförde Hammarby sin sista öppna träning inför matchen och glädjande nog var både Imad Khalili och David Fällman tillbaka. Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic tränade inte, men ska vara redo för spel.

– Det är inga problem med dem alls, säger Stefan Billborn.

Khalili tillbaka

Aron Johannsson?

– Vi får se där. Imad Khalili är hel nu, han är helt i form. Fällman kan nog sitta på bänken. Vi får testa av Aron. Får vi in Khalili och han kan spela, då är det jäkligt tveksamt om vi chansar med Aron.

Samtidigt tränade Johan Wiland bara halva passet på torsdagen. Målvakten hoppade över både matcherna mot Sirius och Örebro SK. Enligt Billborn har målvakten ådragit sig en överansträngning i muskeln.

Är det Wiland som står på söndag?

– Det vet jag inte. Vad jag förstått så är det en överansträngning i muskeln. Det är ingen skada på det sättet, det är snarare en reaktion att han klev in och stod i en jäkla massa matcher. Han kanske borde ha tagit det lugnare, det var inte planen att kasta in honom mot Kalmar FF borta när vi fick rött kort, det är väl det. Wiland behöver nog träna i morgon och på lördag, i alla fall att han deltar i spelet. Han ska naturligt kunna dra upp armen utan att det är en mental spärr, säger Hammarbytränaren.

Wiland: ”Jag vill vara redo”

Johan Wiland om sin status:

– Jag lägger inga kommentarer i dag, jag vill inte lämna ut någonting som kan vara missvisande. Men det är saker jag måste jobba med fysiskt. Det sticker jag inte under stolen med, det tror jag att alla som har varit skadade kan känna. När man är tillbaka så är det lätt att lägga allt annat på hyllan, men det viktigaste är att fortsätta träna.

Är du i matchform tills derbyt?

– Jag säger varken ja eller nej på den frågan. Jag vill vara det, om jag är det, det får vi se, säger målvakten.

Stefan Billborn känner sig trygg med både Wiland och Davor Blazevic i mål.

– Vi har förlorat en match med Davor Blazevic i mål på jag vet inte hur många matcher. Det påverkar nog inte så mycket. De har olika styrkor, Wiland är rutinerad och han inger ett lugn. Samtidigt får vi kanske något annat med Davor. Han var otroligt bra sist, han gör en riktigt bra räddning på Örebros andra chans plus att han har jättesnabba igångsättningar vilket passar oss.