Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarbys andra seger för säsongen

Jeppe Andersen och Mohanad Jeahze.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hammarby vann hemma mot Sirius.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Endast en vinst på de fyra inledande matcherna.

Men hemma mot Sirius lyckades Hammarby att hitta säsongens andra seger när de vann med 3-2.

– Vi ska egentligen göra fler mål än vad vi gör i dag, säger Jeppe Andersen till Discovery+.

Det var ett pressat Hammarby, med blott en vinst på de fyra inledande matcherna, som tog emot topplaget Sirius på Tele 2 arena under lördagseftermiddagen.

Hammarby inledde intensivt med logepublikens tillrop bakom sig och hade många bollar inne i Sirius straffområde, under de inledande fem minuterna.

Jakten av ledningsmålet skulle fortsätta för hemmalaget. Efter ett snabbt inkast på vänsterkanten i minut 14, kunde Astrit Selmani hitta in snett inåt bakåt till Abbe Khalili som enkelt kunde sätta bollen i nät.

Hammarby fortsatte att ha matchövertaget halvleken igenom, även om Sirius bet sig in i matchen bitvis. Men hemmalagets höga press blev stundtals kostsamt för Sirius som ofta ville spela sig ur situationer utan att lyckas.

Viktig seger för Hammarby

”Bajen” kom ut starka i den andra halvleken och slog till direkt. Efter endast 40 sekunder spelade hittade Khalili fram till Jeppe Andersen som kunde placera in bollen i målet och 2-0 till hemmalaget var ett faktum.

– Vi snor bollen jättemånga gånger och ska egentligen göra fler mål än vad vi gör i dag. Vi kan vara nöjda, säger Andersen i Discovery+. 

Men Uppsala-laget hade inte gett upp. Blott fyra minuter senare hittade Jacob Ortmark reduceringsmålet och Sirius såg ut att gå för kvitteringen.

Minuten senare slarvade mittbacken Joseph Colley bort en boll i backlinjen och den unge talangen Akinkunmi Amoo kunde utöka till 3-1 för Hammarby.

I slutet reducerade Ekin Bulut till 3-2. 

– Det är lätta mål de får. Vi tappar fokus. Jag vet inte vad som händer. Men de ska inte göra två mål på oss när vi är så pass bra som vi är i dag, säger Andersen. 

Khalili: ”Det kunde sluta 10-1”

Efter matchen var målskytten Khalili besviken på att Hammarby inte förvaltade fler målchanser.

– Jag tycker vi är helt överlägsna det är sjukt att det slutar 3-2. Vi gör en bra match och det kunde sluta 10-1.

Varför gör ni inte fler mål?

– Jag hade typ två passningar där jag kunde gjort det mycket bättre och sen var det andra situationer också. Jag ska inte vara negativ, vi måste vara positiva. Tre poäng är tre poäng.