Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hammarby vill värva dansk försvarare

Björn Paulsen kan vara på väg till Hammarby. Foto: Getty Images / Lars Ronbog
Foto: Janerik Henriksson/Tt / TT NYHETSBYRÅN

ABU DHABI. Hammarby har ersatt Nanne Bergstrand med dansken Jakob Michelsen.

Nu kan klubben också vara på väg att värva en spelare från Danmark - då klubben har lagt ett bud på omkring 1,7 miljoner kronor för Esbjergs försvarare Björn Paulsen, 25.

Det rapporterar danska Ekstrabladet idag.

Under gårdagen kunde SportExpressen avslöja att Hammarby är på väg att göra sitt första nyförvärv för säsongen. Mittfältaren Gershon Koffie som har 135 matcher i amerikanska MLS på cv:t väntas skriva på för klubben inom kort.

Det är inte det enda nyförvärvet som är på väg in.

Jobbar på bred front

Bajen jobbar på bred front för att göra klart med fler spelare.

Danska Ekstrabladet går idag ut med uppgifterna om att Esbjergs Björn Paulsen är aktuell för klubben. Hammarby ska ha lagt ett första bud på 1,7 miljoner kronor för försvarsspelaren som förutom mittback kan spela ytterback och defensiv mittfältare.

Såldes för fem miljoner

Jakob Michelsen har haft Paulsen under en kort period i Sönderjyske men spelaren såldes för omkring fem miljoner svenska kronor till Esbjerg under 2015.

Nu kan det alltså bli ännu ett klubbyte för Paulsen även om det lär krävas en höjning av de grönvitas bud till Esbjerg för att affären ska gå i lås.

Beskrivs som en ledare

Att Hammarby är intresserat av Paulsen bekräftas också av SportExpressens källor. Spelaren beskrivs som en ledartyp både på och utanför planen och har stor rutin från den danska ligan då han spelat 143 matcher för Sönderjyske och 40 matcher för Esbjerg. Totalt har det blivit 17 mål i Danmark.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!